• Adrian Oianu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea Marius Tucă Show.
  • Adrian Oianu este designer și consilier PNL la Primăria Sectorului 1.
  • Adrian Oianu: „România, când am venit, era depresivă. Eu eram îmbrăcat în portocaliu. Totul era cenușiu aici”.
  • Adrian Oianu: „I-am spus doamnei primar că mi-a distrus visul pentru care am intrat în chestia asta, crezând că pot face ceva. I-am spus că m-a făcut să-mi pierd speranța”.

Adrian Oianu a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea Marius Tucă Show de la Aleph News. Adrian Oianu spune că America l-a inspirat pentru întoarcerea către identitate. Adrian Oianu a plecat acolo cu viză de student și spune că „s-a dus la școală gândindu-se să nu se mai întoarcă”.

„Plecasem după ce vizitasem o expozție amerindiană. Erau tot felul de semne și unele asemănătoare cu semnele românești. Acolo m-am lovit de tot felul de oameni creativi și am zis că ceva nu este în regulă pentru noi. Vorbeam despre țară, despre origini. M-am lovit de niște băieți din Peru, ai căror părinți trăiau lângă mlaștini. Ei ne-au povestit ce minunat este la ei”, a spus Adrian Oianu la Aleph News.

„Școala pe care am făcut-o a durat 3-4 ani, însă nu am apucat să o termin. Trăiam acolo. Eram foarte uniți și am început să depănăm povești. Până în acea zi în care mi-au dat lacrimile. Am spus stop, stai să vă povestesc eu despre țara mea. Venim dintr-o lume civilizată, să vedeți ce cultură avem. A fost o seară nebunească în care eu m-am deresecoperit. A fost o renaștere a spiritului meu”, a mai spus Adrian Oianu la Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Americanii sunt fantastici. Oamenii sunt luminați, deschiși, iar orașul este civilizat”, a remarcat Adrian Oianu.

Adrian Oianu este colecționar de ii. Acesta deține 1000 de bluze care reprezintă portul național românesc.

„În 1990, Sala Dalles avea librărie. Am cumpărat primul album de ornamentică națională. Era făcut în anii 70, nu se vându-se. Era construit pe stilul albumelor din anii 20-30-40. Acesta era un album mic, un fel de sinteză. M-am uitat cu gura căscată, fascinat de câtă creativitate. Și pentru prima dată am spus că există ceva valoros și la noi”, a povestit Adrian Oianu la Aleph News.

Cum se vede Constanța din Los Angeles

„Nu se compară lumea, dar existau legături cu copilăria mea din anii 70. Am stat 8 ani în America. 7 ani nu m-am întors deloc. Mihaela Rădulescu m-a sunat și mi-a zis <<De când ai plecat, vorbesc ăștia de tine ca și cum ai murit și parc ești o legendă>>”, a povestit Adrian Oianu.

Adrian Oianu spune că a rezistat greu fără să-și vadă mama în tot acest timp, însă a mai spus că nașa lui era ghicitoare, iar mama lui îl suna și îi spunea că știe că are niște griji.

„Nașa mea era ghicitoare și mama mea mă suna și îmi spunea <<Știu că ai nilte griji>>. Eu întrebam, cu cine vorbești, cine mă spionează? <<Nu, mamă, nașa în cafea>>”, a mai povestit Adrian Oianu.

„Mama m-a sunat și m-a întrebat dacă mă mai întorc până moare. Eram într-o continuă perfecționare. Munceam în diferite zone și acolo hobby-urile sunt alte meserii. La 40 ani, oamenii își schimbă cariera. Este o chestie de învățat.

Participam la un show și întorcându-mă de acolo, aveam 250 de clienți. Aveam haine de femei. O colecție de fuste, ca fustele românești. Brodate sau imprimate diferite elemente etnice, tradiționale. Cu asta am pornit. Și trăiam cu un sentiment de vinovăție.

Am lucrat la câteva corporații, iar la una intrasem pe un post de șef de departament. Câștigam niște bani. Când primeam salariul, mă simțeam vinovat că nu merit. Este un sistem la care nu am contribuit cu nimic, doar profit de el”, a mai povestit Adrian Oianu.

Adrian Oianu, despre întoarcerea lui în România

„România, când am venit, era depresivă. Eu eram îmbrăcat în portocaliu. Totul era cenușiu aici. Începuse lumea să-și ia mașini noi și le spuneam să meargă mai încet, dar blocurile erau gri, distruse”, a pivestit Adrian Oianu.

Adrian Oianu, despre funcția de consilier PNL

Nu vreau nimic decât să ne facem treaba. De aceea am intrat în politică. Îmi dau seama că este foarte greu, dar mai știu ce se întâmplă. Am reușit să dau acest spațiu din spatele Casei Presei Libere Colegiului”, a spus Adrian Oianu.

Marius Tucă: De ce te-ai resemnat?
Adrian Oianu: I-am spus doamnei primar că mi-a distrus visul pentru care am intrat în chestia asta, crezând că pot face ceva. I-am spus că m-a făcut să-mi pierd speranța.
Marius Tucă: Unde este problema?
Adrian Oianu: Într-o lipsă de comunicare și transparență. Le-am cerut să pună contractele făcute de primărie pe site. Dacă faci concurs, să fie la liber să se poată înscrie oricine.