• Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: „Facem tot posibilul pentru a îndepărta activiștii pentru climă de pe pistă”.
  • O fotografie înfățișează un protestatar așezat pe pistă cu un banner „Petrolul ucide”.
  • Potrivit grupului de activiști pentru climă Letzte Generation, șase dintre membrii săi au folosit clești pentru a tăia deschideri în gardul de sârmă.

Aeroportul din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania, a suspendat temporar zborurile după ce activiștii pentru climă au organizat o demonstrație în apropierea pistelor aeroportului, scrie The Guardian.

Aeroportul a postat anterior pe X că „Pasagerii sunt rugați să nu se deplaseze la aeroport pentru moment”, sfătuind călătorii să își verifice situația zborurilor și să aloce timp suplimentar pentru călătorie. Tweet-ul a fost ulterior șters, iar o actualizare ulterioară a declarat că „operațiunile de zbor sunt reluate treptat”.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru Agence France-Presse: „Facem tot posibilul pentru a îndepărta activiștii pentru climă de pe pistă”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Potrivit grupului de activiști pentru climă Letzte Generation, șase dintre membrii săi au folosit clești pentru a tăia deschideri în gardul de sârmă înainte de a se îndrepta „pe jos, cu biciclete și skateboard-uri către diferite puncte din jurul pistelor”.

O fotografie difuzată de grup înfățișează un protestatar așezat pe pistă cu un banner „Petrolul ucide”.

Grupul, care dorește ca guvernul german să urmărească un acord global de renunțare la petrol, gaze și cărbune până în 2030, a enumerat mai multe țări din Europa și America de Nord în care sunt planificate întreruperi similare, ca parte a unei campanii de protest care a început miercuri.

Aeroportul german Köln-Bonn, al șaselea ca mărime din țară, a suspendat zborurile timp de mai multe ore miercuri, după ce activiștii pentru climă s-au lipit de o pistă, în timp ce acțiuni similare pe alte aeroporturi europene au fost dejucate de autorități.

Citește și