• Una dintre „micile cărți negre” ale lui Jeffrey Epstein este de vânzare.
  • Business Insider a relatat pentru prima dată despre agenda din 1997 aparținând finanțatorului căzut în dizgrație.
  • Cartea conține intrări pentru 349 de persoane și dezvăluie o imagine a cercului său social.

O agendă de adrese aparținând agresorului sexual și finanțist căzut în dizgrație, Jeffrey Epstein, este scoasă la vânzare, scrie Business Insider.

„Mica agendă neagră” – care a fost dezvăluită pentru prima dată de reporterii Business Insider – este scoasă la licitație, potrivit casei de licitații Alexander Historical Auctions din Maryland. „Istoria acestei relicve criminale este fascinantă!”, spun licitatorii pe pagina de anunț a cărții.

După cum BI a raportat în 2021, cartea conține sute de nume legate de cercul social al lui Epstein, datând din octombrie 1997. Majoritatea celor 349 de persoane la care se face referire în această agendă nu sunt menționate într-o carte ulterioară din anii ’80 – una care a fost scoasă la iveală de FBI ca parte a investigațiilor privind Epstein.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Printre numele din cartea din 1997 se numără finanțistul Carl Icahn, aliatul lui Donald Trump și mogulul supermarketurilor John A. Catsimatidis, Suzanne Ircha, soția proprietarului echipei New York Jets, Woody Johnson, despre care se spune că este o prietenă apropiată a Melaniei Trump, Cristina Greeven, soția fostului prezentator CNN Chris Cuomo.

Cartea conține, de asemenea, nume la care se face referire în agenda ulterioară, precum Donald Trump însuși și Alan Dershowitz. De asemenea, include o listă pentru linia principală de informații a Casei Albe; Bill Clinton era Președinte la acea vreme.

O femeie din East Village din Manhattan a declarat pentru BI că a găsit cartea pe trotuar și ulterior a vândut-o pe eBay unui student absolvent din Vermont. BI a angajat un examinator de documente criminalistice pentru a autentifica documentul ca parte a unei investigații de câteva luni.

Licitația pentru micuța carte neagră este acum activă și va rămâne deschisă până la 15 iunie, a scris Alexander Historical Auctions. Licitatorii au declarat că își rezervă dreptul de a dezvălui cât a plătit cineva pentru carte, dar nu vor dezvălui numele cumpărătorului.

Proprietarul casei de licitații, Bill Panagopulos, a declarat pentru New York Post că el estimează că această carte s-ar putea vinde cu 200.000 de dolari sau mai mult.

„Nu există nimic comparabil, nimic de o asemenea anvergură în ceea ce privește efectele sale asupra politicii, societății, regalității, finanțelor… și așa mai departe”, a declarat Panagopulos, potrivit Post.

Epstein a pledat vinovat pentru solicitare de relații sexuale de la o minoră în 2008, după ce a obținut un acord confortabil din partea procurorilor de la acea vreme, executând puțin peste un an de închisoare.

Ani mai târziu, anchete federale au început să investigheze afacerile lui Epstein, iar acesta a fost arestat în 2019 sub acuzația de a conduce o rețea de trafic de sex. Epstein a fost luat în custodie, dar a murit în închisoare câteva luni mai târziu; moartea sa a fost declarată sinucidere, iar un raport ulterior al Departamentului de Justiție a arătat că oficialii închisorii au gafat măsurile de securitate care ar fi putut preveni moartea sa.

Asociatul lui Epstein, Ghislaine Maxwell, a fost, de asemenea, arestat, judecat și condamnat pentru trafic de sex. Ea a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

Citește și