- Denby spune că vrea să îmbunătățească gustul berii, dar și să creeze noi arome cu ajutorul științei.
- Berkely Yeast editează ADN-ul tulpinilor de drojdie pentru a elimina sau adăuga o anumită genă.
- Denby spune că această drojdie este mai fiabilă pentru producătorii de bere și mai bună decât aromele artificiale.
Charles Denby este cofondatorul și directorul executiv al Berkeley Yeast, unul dintre principalii creatori de drojdie modificată genetic (GM) pentru industria berii. Denby spune că vrea să îmbunătățească gustul berii, dar și să creeze noi arome cu ajutorul științei.
Pentru fanii berii, promisiunile sună bine. Dar când afli ce face de fapt compania americană a lui Denby, lucrurile devin puțin mai complicate.
Berkely Yeast editează ADN-ul tulpinilor de drojdie pentru a elimina sau adăuga o anumită genă. Unul dintre produsele sale, drojdia Tropics, a fost modificat pentru a oferi gustul de fructul pasiunii și guava, scrie BBC.
Denby spune că această drojdie este mai fiabilă pentru producătorii de bere și mai bună decât aromele artificiale.
Berkeley Yeast, care are sediul în Oakland, California, nu poate doar să adauge arome noi băuturii, ci le poate și îndepărta. Una dintre tulpinile sale de drojdie ajută la eliminarea diacetilului, o aromă neplăcută care afectează unele beri cu hamei.
Citește și: