• Având în vedere situaţia, „zborurile de astăzi şi de mâine au fost anulate”, a declarat un reprezentant al companiei.
  • Această măsură ar putea fi eventual prelungită.
  • O nouă actualizare va fi făcută luni „pentru a evalua situaţia”, a adăugat el.

Air France a anunţat că zborurile sale spre Tel Aviv şi Beirut au fost suspendate „cel puţin până luni, 26 august”, ca urmare a agravării tensiunilor dintre Israel şi Liban.

Având în vedere situaţia, „zborurile de astăzi şi de mâine au fost anulate”, a declarat un reprezentant al companiei, adăugând că această măsură ar putea fi eventual prelungită. O nouă actualizare va fi făcută luni „pentru a evalua situaţia”, a adăugat el.

De la pandemia de COVID, compania aeriană franceză a operat de obicei un zbor pe zi către aceste destinaţii. Aceasta a suspendat zborurile între Paris şi Beirut între 29 iulie şi 15 august, dar nu a suspendat recent serviciile către Tel Aviv. Filiala sa low-cost Transavia operează, de asemenea, zboruri către aceste două oraşe, dar duminică Air France nu avea informaţii de furnizat cu privire la acestea.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Lufthansa este prima companie aeriană europeană care a anunţat, vineri, prelungirea suspendării zborurilor spre Beirut până la 30 septembrie şi spre Tel Aviv şi Teheran până la 2 septembrie, având în vedere riscul unei agravări a conflictului din regiune. Autoritatea israeliană pentru aviaţie civilă a anunţat reluarea zborurilor spre şi dinspre Tel Aviv duminică dimineaţă, după ce avioanele au avut întârzieri şi aterizările au fost redirecţionate către alte aeroporturi din ţară.

Citește și