• Aceste zboruri folosesc tehnologii avansate pentru navigare, control și detectarea altor aeronave.
  • Gigantul american începe testarea livrări cu drone în insulă.
  • Compania lui Bezos are planuri ulterioare și pentru Italia.

Amazon și alte șase organizații participă la un proces care urmărește extinderea utilizării dronelor în Regatul Unit. Gigantul american începe testarea livrări cu drone în insulă, ceea ce ar fi o premieră și pentru Europa, compania lui Bezos având planuri ulterioare și pentru Italia.

Autoritatea de Aviație Civilă (CAA) a anunțat că experimentul va implica integrarea dronelor care zboară dincolo de linia vizuală a operatorilor lor în spațiul aerian al Regatului Unit. Aceasta înseamnă că operatorii dronelor nu mai sunt obligați să le opereze doar atunci când se află în câmpul lor vizual.

Aceste zboruri folosesc tehnologii avansate pentru navigare, control și detectarea altor aeronave, au explicat cei de la CAA, citați de CNBC.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Scopul nostru este de a transforma utilizarea dronelor dincolo de câmpul vizual (al operatorului) o activitate sigură și de zi cu zi, contribuind la modernizarea spațiului aerian al Regatului Unit și la încorporarea de noi tehnologii pe cerul nostru”, a declarat Sophie O’Sullivan, directorul viitor al zborului la CAA din Marea Britanie.