• Donald Trump e descris drept cel mai puternic lider al lumii
  • Tot el e cel care a pornit un război al tarifelor cu China
  • Trump este Tariff Man, adică Omul Tarifelor

Tarifele impuse de Trump au adus pierderi mondiale de 740 de miliarde de dolari, iar în urma acordului commercial cu China, SUA a pierdut 300.000 de locuri de muncă.

Tot Trump este cel care a impus reguli stricte în privința rețelei 5G . A exclus Huawei de pe piața americană și a încercat să impună aceeși atitudine la nivel international.

Politica domnului Trump se caracterizează printr-un atribut pe care singur și l-a atribuit și anume Tariff Man, adică Omul Tarifelor. Pentru că toată politica lui a vrut să apere societatea și economia americană de penetrarea unor importuri foarte serioase din partea Chinei și Uniunii Europene, încălcând unele reguli ale comerțului civilizat”, explică analistul economic Mircea Coșea.

Recomandări

ASTĂZI AFLI REZULTATELE LA EN
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Sectoarele agriculturii, ale bunurilor manufacturate, a tot cee ace înseamnă servicii bancare au fost extrem de afectate după aplicarea acestui acord de război commercial. Ocuparea forței de muncă a scăzut cu 2%. Trump a fost președinele, sau poate o să mai fie, nu știm, care a înțeles un lucru: a înțeles că într-o perioadă de 20-25 de ani de acum înainte leadershipul american din punct de vedere economic va fi pierdut în favoarea Chinei”, a mai spus Coșea.