• În 2024, 14 baruri din lume au scăzut în clasament și au trecut în top 50-100.
  • „Little Red Door” din Paris a trecut de pe locul 5 în 2023, pe locul 59 în clasamentul din 2024.
  • Statele Unite ale Americii intră în clasament cu șapte baruri impresionante.

Ziua bună începe cu o cafea aromată! Și poate continua cu un cocktail delicios spre seară. Dar cum arată clasamentul celor mai bune baruri din lume?

Ce baruri au cel mai bun raiting?

Anul 2024 vine cu o schimbare în clasamentul celor mai bune baruri din lume. 12 nume noi. Primul dintre ele este Sri Lanka cu Smoke and Bitters.

Urmează Statele Unite care sunt în fruntea tuturor țărilor. Au nici mai mult, nici mai puțin de șapte baruri impresionante pe listă în New York, Miami, San Francisco și Los Angeles. Imediat după SUA avem Mexic cu cinci baruri în clasament, în timp ce Regatul Unit numără patru.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NADAL, O LEGENDĂ!
NO BABIES, JUST PETS!

Pe cel de-al doilea clasament se află The Bar in Front of the Bar din inima Atenei. Are un concept îndrăzneț cu un design care îți atrage atenția. Poți savura pe terasă cocktailurile din meniu.

Când este vorba despre Italia, mergem pe străzile de Roma, mai exact la Freni e Frizioni. E ceva diferit! Barul din centrul orașului e amplasat într-un fost atelier mecanic. Aici poți servi băuturile de la amurg până în apropierea zorilor. De la venirea lui Riccardo Rossi în 2013, Freni e Frizioni a avansat cu adevărat.

Dubai are celebrul lanț de restaurante La petite masion. O braserie vibrantă care creează o atmosferă plină de viață. Pe lângă băuturile rafinate, în meniu găsești clasice franțuzești, cu influențe mediteraneene. Deserturile sunt însoțite de înghețată de casă.

Cum arată clasamentul din acest an?

În acest an clasamentul s-a schimbat. Potrivit organizației care s-a ocupat de analizarea celor mai cool baruri, 14 locații au căzut din primele 50 de anul trecut.

Un exemplu clar este Little Red Door din Paris, care a trecut de la numărul 6 în 2023 pe locul 59 anul acesta. Lista continuă cu Hanky Panky din Mexico City, care a trecut  de la locul 22 la 93 și Katana Kitten din New York, care a scăzut de la 27 la 80.

700 de experți decid lista anuală a celor mai bune baruri din lume. În următoarele săptămâni îi vom afla pe cei care sunt cremme de la cremme. Ce este cert: vor lipsi câteva locuri care au fost considerate de top în anii anteriori.

Citește și