• Apple trebuie să plătească 13 miliarde € către Irlanda după decizia finală a Curții de Justiție.
  • Google pierde apelul împotriva unei amenzi de 2.7 miliarde € pentru concurență neloială.
  • Comisia Europeană marchează o dublă victorie în lupta împotriva multinaționalelor din tehnologie.

Apple și Google au pierdut în instanțele UE, fiind obligate să plătească amenzi uriașe. Curtea de Justiție a UE a confirmat amenda de 13 miliarde € pentru Apple, cu privire la facilitățile fiscale din Irlanda și a respins apelul Google într-un caz de concurență neloială.

Apple și Google se confruntă cu sancțiuni majore după ce Curtea de Justiție a UE a confirmat deciziile Comisiei Europene împotriva ambelor companii. Apple trebuie să plătească 13 miliarde € pentru acorduri fiscale ilegale cu Irlanda, iar Google a pierdut apelul împotriva unei amenzi de 2.7 miliarde € pentru promovarea incorectă a propriului serviciu Google Shopping în detrimentul concurenței. Aceste cazuri subliniază strictețea regulilor de concurență din UE și rolul activ al Comisiei Europene în combaterea practicilor anti-concurențiale.

Cum au reacționat Apple și Google la aceste decizii?

Apple susține că a plătit toate taxele datorate conform legislației internaționale și că UE încearcă să schimbe retroactiv regulile, ceea ce consideră nedrept. În același timp, Google și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Curții de Justiție, susținând că a luat măsuri pentru a respecta regulile UE încă din 2017, când a implementat un sistem de licitații echitabile pentru listările de căutare. Ambele companii continuă să fie vizate de investigații suplimentare în UE.

Recomandări

TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?
NICI PE HARRIS, NICI PE TRUMP
FATA LUI ESTE MODEL
SĂ VEZI ȘI SĂ CREZI!

Aceste sancțiuni ar putea influența comportamentul altor mari jucători din industrie, demonstrând că UE tratează cu seriozitate respectarea regulilor de concurență și fiscalitate.

Citește și