• În primele șase luni ale anului, lucrările de construcții au scăzut cu 2,5%.
  • Clădirile rezidențiale au avut o scădere de 22%, iar construcțiile inginerești au crescut cu 7,6%.
  • În iunie, sectorul construcțiilor a crescut cu 8,8% față de luna mai.

În primele șase luni ale anului, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,5%, conform INS. Declinele au fost semnificative în cazul clădirilor rezidențiale, care au scăzut cu 22%, și al clădirilor nerezidențiale, care au scăzut cu 2%. În contrast, construcțiile inginerești au înregistrat o creștere de 7,6%, scrie ZF.

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 4,7%, lucrările de construcții noi cu 2,1%, iar lucrările de reparații capitale cu 0,6%. Ajustat pentru numărul de zile lucrătoare și sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,2%, cu o scădere de 21,8% în clădirile rezidențiale și creșteri de 9,4% în construcțiile inginerești și 0,2% în clădirile nerezidențiale.

În iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 6% (serie brută) și cu 0,4% (serie ajustată). Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 23,7%, iar lucrările de reparații capitale cu 7,6%, în timp ce lucrările de construcții noi au crescut cu 1,7%. Comparativ cu luna mai 2024, în iunie construcțiile au crescut cu 8,8% (serie brută) și cu 2,6% (serie ajustată).

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI
FLUIER DE START
NEW LOOK, NEW YOU
CU BEBE LA SPA

Citește și