ASF a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie RCA în 2021. Costurile au crescut pentru majoritatea categoriilor de șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat publicităţii noile preţuri pentru asigurarea auto obligatorie în acest an. Aproape pentru toate categoriile de şoferi (persoane fizice), tarifele RCA au crescut în 2021! Cele mai scumpe poliţe sunt acum pentru categoriile de vârstă 31-40 de ani şi 41-50 de ani.

Astfel, potrivit noilor tarife impuse de ASF, cea mai scumpă asigurare RCA va costa 3.032 de lei. Poliţa este pentru şoferii tineri, cu vârsta sub 30 de ani, şi care conduc maşini de peste 2.500 cmc. De menționat, tarifele ASF nu reprezintă prețurile din piața RCA, potrivit Business Magazin.

La polul opus, cea mai mică poliţă RCA este rezervată şoferilor cu vârste cuprinse între 41 şi 50 de ani, care deţin autoturisme sub 1200 de centrimetri cubi.

Atenţie, însă: tarifele de referinţă ASF pentru persoane fizice nu reprezintă preţurile din piaţă, la care sunt încheiate poliţele RCA! Ele au doar rol de „recomandare” (indicatori) pentru asiguratori şi asiguraţi. În funcţie de „recomandarea” ASF, asiguratorii îşi calculează propriile tarife.

Exit mobile version