• Germania pornește centralele pe cărbune, pentru a conserva gazul.
  • Austria transformă centralele pe gaz în centrale pe cărbune.
  • Minele de cărbune din Grecia au fost repornite.
  • Prețurile gazelor europene au explodat săptămâna trecută.

Europa caută soluții pentru înlocuirea gazului rusesc. Așa că, Austria,Germania și Grecia se numără printre țările care repornesc centralele pe cărbune. Ion Purica, expert în energie spune că România are o poziție avantajoasă în ceea ce privește securitatea energetică datorită centralelor existente.

„Ar trebui să nu închidem centralele noastre pe cărbune, pentru că o să avem nevoie de ele în diverse feluri în contextul reducerii importurilor de la federația rusă”, a spus Ion Purica, expert în energie . Daniel Pintilie, expert în energie susține că pornirea centralelor pe cărbune nu este o soluție de compromis, dar ajută în situația de față.

„Aceasta este o măsură urgentă. Activarea cărbunelui este cea mai la îndemână soluție pentru a putea trece peste criza viitoare de energie. Suntem deja la jumătatea anului, iarna se apropie. Mă aștept să facem față unei ierni moderate”, a anunțat Daniel Pintilie, expert în energie.

Pentru a putea să asigurăm necesarul de energie este nevoie să încercăm să repornim echipamente care au fost oprite, iar soluția stă în centralele pe cărbune. Asta îți spune Dumitru Chisăliță, expert în energie.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Din punctul meu de vedere, nu înseamnă că am dat un pas în spate sau că energia eoliană nu mai este bună. Trebuie să înțelegem că în diversele schimbări ale mediului în care ne desfășurăm activitatea se face inclusiv cu readaptarea și recunoașterea anumitor disfuncționalități care există și pentru care trebuie să găsim soluții”, a spus Dumitru Chisăliță, expert în energie,