• După doar trei săptămâni în cinematografe, „Barbie” a depășit 1 miliard de dolari în vânzări globale de bilete.
  • Filmul Gretei Gerwig a doborât recordul pentru filme regizate de femei, record deținut anterior de Patty Jenkins, cu filmul „Wonder Woman”.
  • În istoria modernă a box-office-ului, doar 53 de filme au depășit 1 miliard de dolari, fără a ține cont de inflație.

După doar trei săptămâni în cinematografe, „Barbie” a depășit 1 miliard de dolari în vânzări globale de bilete. Filmul Gretei Gerwig a doborât recordul pentru filme regizate de femei, record deținut anterior de Patty Jenkins, cu filmul „Wonder Woman”.

Weekend-ul acesta Gerwig a strâns încă 53 de milioane de dolari din 4.178 de locații din America de Nord și 74 de milioane de dolari la nivel internațional, ajungând la un total global de 1,03 miliarde de dolari, scrie AP.

Filmul condus și produs de Margot Robbie stă confortabil pe primul loc de trei săptămâni. A depășit 400 de milioane de dolari pe plan intern și 500 de milioane de dolari pe plan internațional mai repede decât orice alt film al studioului, inclusiv filmele Harry Potter.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

În istoria modernă a box-office-ului, doar 53 de filme au depășit 1 miliard de dolari, fără a ține cont de inflație, iar „Barbie” este acum cel mai mare film regizat de o femeie, depășind totalul global de 821,8 milioane de dolari al filmului „Wonder Woman”.

Citește și: