Bernard Arnault și-a cumpărat restaurant în centrul Parisului. Chez L’ami Louis este bistroul preferat al vedetelor

Mergi la restaurant și îți place? Dacă ai a treia avere din lume nu ai decât să îl cumperi. Bernaurd Arnault, proprietarul celui mai mare consorțiu de lux din lume, a cumpărat un bistro în inima Parisului.

Ce are de gând Arnault să facă cu bistroul


Nu este doar un capriciu acest bistro, se înscrie totuși în strategia de a deschide noi linii de business, în 2019 LVMH a cumpărat compania Belmond, care are mai multe hoteluri de lux și organizează croaziere și călătorii cu trenul de lux. La începutul lunii compania a anunțat o investiție strategică în Orient Express și, iată, acum a venit rândul bistroului Chez L’ami Louis, din centru Parisului. Nu este orice bistro, ci unul la care trag vedetele când ajung la Paris. Au mâncat aici Bill Clinton, Martin Scorsese sau David și Victoria Beckham, iar Gwyneth Paltrow a scris că este un loc în care trebuie să ajungi neapărat când ești în Paris.

Ce mănâci la restaurantul Chez L’ami Louis

Interiorul este cel de acum 100 de ani, cu lambriul de când a fost construit și mozaic. Din fericire, LVMH promite că nu îl va schimba, este adept al conservării și păstrării tradiției. Dar ceea ce a atras dintotdeauna este meniul. Nu vorbim despre bucătărie sofisticată, moleculară. Meniul este unul simplu, în care vedetele sunt puiul fript cu cartofi pai și melcii. Și ceea ce contează cel mai mult este calitatea ingredientelor, care provin de la mici grădinari și crescători de păsări, care livrează pentru restaurant. Chez L’ami Louis este o noyă bijuterie din colecția LVMH.

Exit mobile version