• Cu o avere personală de 128 miliarde de dolari, Bill Gates încă mai vrea să lucreze 20-30 de ani.
  • Gates îşi foloseşte averea pentru a finanța proiecte de combatere a sărăciei, epidemiilor şi a schimbărilor climatice.
  • Într-un interviu din 2016, Gates a numit singurul lucru pe care nu îl poate cumpăra: timpul.

Bill Gates este unul din pionierii industriei IT, iar la vârsta lui, alții se odihnesc după o viață de muncă. Însă Gates nu are de gând deloc să se retragă, are planuri încă pe mulți ani de acum încolo.

Gates are 68 de ani, ce planuri are pentru viitor?

În mod sigur nu are planuri să se retragă și să fumeze trabucuri undeva pe o plajă din Hawaii. El vrea să lucreze în continuare.

Are o avere estimată la 128 de miliarde de dolari. Deci, practic, ar putea să facă orice, încă multe generații de acum încolo. Dar el vrea să lucreze, cum spuneam. El este și acum consilierul tehnologic al Microsoft, chiar dacă nu este de mai mulți ani CEO-ul companiei. Și are și foarte multe proiecte prin care vrea să elimine sărăcia, epidemiile și pe cât posibil încălzirea globală. 

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Fundația lui, fondată împreună cu fosta soție, funcționează de 25 de ani și are încă multe proiecte în vedere. De exemplu, boli foarte grave cum ar fi malaria sau poliomielita nu au fost încă eradicate și Bill Gates vrea să facă încă multe pe acest plan.

Cine este modelul lui Gates pentru o carieră atât de lungă?

Modelul lui este Warren Buffet, cu care este într-o prietenie foarte strânsă de mai mulți ani. Warren Buffet chiar a contribuit foarte mult la fundația Bill & Melinda Gates, de care vorbeam mai devreme.

Știm bine că Warren Buffet este în vârstă de 95 de ani și Gates chiar a făcut declarații pe acest subiect. Bill Gates spunea, bineînțeles, foarte emoționat și cu mare, mare admirație că Warren Buffet lucrează șase zile pe săptămână, chiar și peste 90 de ani și cam așa ar vrea el să lucreze la aceeași vârstă. Deci încă 30 de ani de acum încolo și nu vrea să se retragă deloc, a spus că el va trăi cât va lucra și va lucra cât va trăi.

Citește și