• BMW îndeamnă Berlinul să voteze împotriva impunerii unor taxe semnificativ mai mari ale Uniunii Europene pentru vehiculele electrice fabricate în China.
  • Compania din Bavaria se alătură altor producători auto germani care nu doresc să rişte o dispută cu cea mai importantă piaţă a lor.
  • Comisia Europeană a propus taxele după ce o anchetă a constatat că Beijingul subvenţionează în mod incorect industria de vehicule electrice.

„Tarifele suplimentare dăunează companiilor active la nivel global din această ţară şi ar putea provoca o dispută comercială din care nimeni nu câştigă”, a transmis miercuri directorul general al BMW, Oliver Zipse. „Prin urmare, guvernul german ar trebui să adopte o poziţie clară”.

Statele membre ale UE se pregătesc să voteze vineri cu privire la impunerea unor tarife de până la 45% pentru vehiculele electrice fabricate în China, notează Bloomberg.

Oficialii germani au semnalat marţi că guvernul intenţionează să se abţină, mai degrabă decât să voteze împotriva acesteia. De asemenea, se aşteaptă ca un număr semnificativ de state membre ale UE să se alăture abţinerii.

Recomandări

IARNĂ RECE ÎN EUROPA
NINTENDO ARE MUZEU
KELEMEN CANDIDEAZĂ
BOCELLI E DIRIJAT DE YUMI
PAPA CERE RUGĂCIUNE
STOP, EXPLOZIE!

Germania a afirmat că speră într-o soluţie negociată în cadrul discuţiilor în curs dintre UE şi China.

Olaf Scholz şi Emmanuel Macron sunt aşteptaţi să discute miercuri despre tarife la Berlin.

Comisia Europeană a propus taxele după ce o anchetă a constatat că Beijingul subvenţionează în mod incorect industria de vehicule electrice.

Producătorii auto germani au respins taxele, despre care spun că ar putea ameninţa vânzările pe cea mai mare piaţă auto a lor, China, dacă ţara va riposta.

CEO-ul Mercedes-Benz Group, Ola Källenius, a condus apelurile pentru pieţe deschise în ultimele luni, iar CEO-ul Volkswagen AG, Oliver Blume, şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la o potenţială dispută comercială cu China.

Citește și