• Compania a avertizat cu privire la pierderile înregistrate în cadrul diviziei sale de producție de arme și echipamente militare și a amânat data de livrare a avionului 777X.
  • Vestea vine în contextul în care întreprinderea se confruntă cu greve ale personalului.
  • Compania își va reduce numărul de angajați „în următoarele luni”.

Boeing își va reduce forța de muncă cu o zecime – desființând 17.000 de locuri de muncă – și va amâna producția, deoarece producătorul de avioane se confruntă cu probleme în întreaga sa activitate. Directorul executiv Kelly Ortberg a declarat într-un e-mail adresat personalului că locurile de muncă ale „directorilor, managerilor și angajaților” sunt toate în pericol, anunță BBC.

De asemenea, compania a avertizat cu privire la pierderile înregistrate în cadrul diviziei sale de producție de arme și echipamente militare și a amânat data de livrare a avionului 777X. Vestea vine în contextul în care întreprinderea se confruntă cu greve ale personalului și cu îngrijorări tot mai mari legate de calitatea avioanelor sale.

Ortberg a declarat în e-mail că Boeing își va reduce numărul de angajați „în următoarele luni”. „Săptămâna viitoare, echipa de conducere va împărtăși informații mai personalizate despre ceea ce înseamnă acest lucru pentru organizație”, a spus el, adăugând că nu va continua cu următorul ciclu de concedieri.

Recomandări

ORBAN VS. LEYEN
LESS IS BETTER
2025, AN DE FINAL
META „FACE CURAT” ÎN MOLDOVA
THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL

„Starea afacerii noastre și redresarea noastră viitoare necesită măsuri dure”, a declarat Ortberg.

Pe lângă reducerea locurilor de muncă, compania amână și producția modelului 777X din cauza „provocărilor cu care ne-am confruntat în timpul dezvoltării, precum și din cauza pauzei testelor de zbor și a întreruperii lucrului în curs”, o posibilă referire la greva în curs care durează de mai multe săptămâni.

„Am notificat clienții că ne așteptăm acum la prima livrare în 2026”, a spus el. O grevă sindicală de o lună la Boeing a devenit controversată, aproximativ 33 000 de lucrători căutând un pachet salarial mai bun.

Citește și