• Persoanele fizice în SUA pot transfera 13,61 mil USD membrilor familiei fără taxe
  • Beneficiile fiscale în SUA expiră peste un an, după care vor scădea
  • Trump ar prelungi valabilitatea beneficiilor fiscale pentru bogați

Kamala Harris urcă în sondajele de popularitate, iar acest lucru îngrijorează nu doar suporterii lui Donald Trump. Famiiile bogate se tem că taxele pe succesiune vor crește sub conducerea democrată. Donațiile între rude au început să crească simțitor.

De ce se tem mai exact familiile cu averi în Statele Unite

Se tem că vor plăti mai mult. Până acum, conform legislației în vigoare din Statele Unite, persoanele particulare pot dona până la o sumă de 13,61 de milioane de dolari, fără să plătească taxe sau impozite speciale după această donație.

Este important de spus că acest lucru se referă doar rudelor și membrilor familiei. Dacă acest lucru va expira, ceea ce se va întâmpla undeva la sfârșitul anului 2025, deci peste un an, atunci, practic, această sumă de 13,61 de milioane se va reduce la jumătate. Bineînțeles, se poate plăti sau se pot face donații și peste această sumă, dar ele vor fi impozitate cu peste 40%.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

Cu cât ar crește aceste taxe

Ar crește aproape jumătate peste suma de 7 milioane de dolari donată membrilor familiei, dar oricum acest lucru nu este sigur și, practic, aceasta este miza alegerilor din noiembrie, pentru că Donald Trump a făcut promisiuni în sensul de a prelungi valabilitatea acestor taxe zero, practic, pentru donații către membrii familiei, în timp ce Kamala Harris a făcut declarații nu explicite, dar este posibil ca democrații să păstreze valabilitatea acestor taxe zero, doar până la anul viitor, deci până la finele anului viitor.

Citește și