British American Tobacco: Viitorul aparține cannabisului

Canabisul e viitorul, spune cea mai mare companie de tutun din Marea Britanie, British American Tobacco (BAT). Firma vrea să reducă vânzarea de țigări tradiționale și impactul produselor sale asupra sănătății, scrie BBC.

A semnat deja un acord pentru cercetarea unei noi game de canabis pentru adulți, inițial axată pe canabidiol, un compus organic găsit în planta de canabis: cânepa, și discută cu un producător canadian de canabis medical.

„Pe măsură ce ne gândim la portofoliul nostru viitor, dincolo de produsele cu nicotină, sunt interesante pentru noi (produsele din cannabis – n. red.)”, a declarat directorul de marketing al BAT, Kingsley Wheaton.

Wheaton spune că a văzut produsele pe bază de cannabis ca parte a creșterii companiei, în viitor. În prezent, firma testează un produs de acest tip în Manchester.

„Cred că [vaparea – n.red.] face parte din viitor, dar provocarea actuală este reducerea efectelor nocive ale tutunului și a alternativelor la nicotină”, a punctat el.

British Amercian Tobacco a raportat o creștere a veniturilor cu 8,1% în primele 6 luni, ajungând la peste 12 miliarde de lire sterline. Mai mult de o treime provin de la mărci de vapare.

Exit mobile version