• În sectorul 6 numărul locuințelor noi a crescut de 6 ori în 4 ani.
  • Numărul elevilor a crescut cu 22 de mii în 10 ani.
  • În 4 ani, în Capitală nu s-au construit școli sau spitale noi.

Bucureștiul explodează imobiliar dar se lovește de problema infrastructurii. În ultimii 4 ani au apărut zeci de mii de locuințe dar nu s-au construit nici școli și nici spitale noi.

În Capitală au apărut peste 50 de mii de locuințe noi în ultimi 4 ani, arată o analiză a Ziarului Financiar. Dublu față de perioada 2016-2019. Sectorul 6 este campionul dezvoltării imobiliare. În perioada 2020-2023, numărul de locuințe noi finalizate a crescut de 6 ori față de intervalul anterior. Următoarele două sectoare în topul locuințelor noi sunt sectorul 2 și sectorul 1.

Problema este că orașul rămâne mult în urmă la capitolul infrastructură. În acești ultimi 4 ani, numărul de școli a rămas cam la fel, astfel că la finalul anului trecut existau numai 169 de școli gimnaziale, deși în ultimii 10 ani numărul școlarilor a crescut cu 22.000. Nici spitale sau străzni noi nu au apărut. Rezultatul? O calitate a vieții scăzută și un trafic de coșmar. Potrivit planului Național de Transport, Bucureștiul este pe ultimul loc în Europa la capitolul fuidizarea traficului.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ VREA PACE
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

Citește și