• În total, au fost livrate aproximativ 11 mii de apartamente, cu aproape 4 mii mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2023.
  • Singura zonă din ţară unde numărul de locuinţe livrate a crescut în acest an este cea de Nord-Vest.
  • În Bucureşti-Ilfov, piaţa rezidenţială s-a redus cu 32%.

Bula imobiliară din România pare să se fi încheiat, scrie Ziarul Financiar. Numărul de locuinţe noi date în folosință în primul trimestru al anului a scăzut cu peste 25% la nivel naţional şi cu peste 30% în Bucureşti-Ilfov. În total, au fost livrate aproximativ 11 mii de apartamente, cu aproape 4 mii mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2023. Singura zonă din ţară unde numărul de locuinţe livrate a crescut în acest an este cea de Nord-Vest.

În Bucureşti-Ilfov, piaţa rezidenţială s-a redus cu 32%, fiind livrate în primele trei luni din 2024 un număr de 3153 locuinţe. Din volumul total livrat pe piaţa rezidenţială, 54% sunt în mediul urban, pondere în scădere faţă de T1 2023, când se situa la 61,5%.

În ceea ce priveşte sursa de finanţare, 96,9% din locuinţe au fost realizate de mediul privat şi doar 3,1% din fonduri publice.

Recomandări

PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI
EDUCAȚIA LA GUNOI
200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA

Cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în Bucureşti-Ilfov (27,8% din total), pe locul următor fiind regiunea Nord-Vest (14,6%) şi, la egalitate, Nord-Est şi Vest (11%).

Citește și