• Mellon, un moștenitor al familiei bancare Mellon din Pittsburgh, a dat 50 de milioane de dolari.
  • Alte 10 milioane de dolari au venit de la miliardarii Liz și Dick Uihlein.
  • Mellon a fost, de asemenea, cel mai mare donator al candidatului independent la președinție Robert F. Kennedy Jr.

Campania prezidențială a lui Donald Trump a primit 50 de milioane de dolaride la miliardarul conservator Timothy Mellon, se arată într-un document federal depus joi. Fondul Super-Pac numit „MAGA Inc” a dezvăluit Comisiei Electorale Federale că a primit peste 68 de milioane de dolari de la donatori luna trecută, scrie BBC.

Reuters a raportat că Mellon, un moștenitor al familiei bancare Mellon din Pittsburgh, a dat 50 de milioane de dolari. Alte 10 milioane de dolari au venit de la miliardarii Liz și Dick Uihlein. Presa americană a relatat că Mellon a trimis donația la o zi după ce Trump a fost condamnat pentru 34 de acuzații de falsificare a registrelor de afaceri în procesul său privind banii de tăinuire din New York.

Mellon a fost, de asemenea, cel mai mare donator al candidatului independent la președinție Robert F. Kennedy Jr., oferind Super-Pac-ului pro-Kennedy American Values cel puțin 20 de milioane de dolari.
Super-Pac-urile sunt „comitete de acțiune politică” independente care pot strânge sume nelimitate de bani pentru a susține un candidat la alegeri.

Recomandări

EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BOEING?
MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ

Donația Mellon i-a ajutat pe aliații pro-Trump să cheltuiască mai mult decât aliații președintelui american Joe Biden în campania electorală din ultimele săptămâni.

Mellon, care locuiește în Wyoming și este rareori fotografiat, este un pilot amator care a investit și a condus companii din domeniul transporturilor. Forbes estimează că familia Mellon are o avere de aproximativ 14,1 miliarde de dolari.

Între timp, Reuters a relatat că miliardarul Mike Bloomberg a donat aproape 20 de milioane de dolari pentru Super-Pac-urile care îl susțin pe Biden. Contribuția a inclus 19 milioane de dolari către un grup independent pro-Biden cunoscut sub numele de Future Forward sau FF PAC.

Citește și