• Cel mai mare turn exclusiv rezidențial din lume urmează să fie construit în Santa Catarina, Brazilia.
  • Numit Senna Tower, acest zgârie-nori brazilian îi aduce un omagiu pilotului de Formula 1 Ayrton Senna.
  • Proiectat de Lalalli Senna, nepoata pilotului, turnul va avea 204 apartamente, 18 „vile suspendate”, și șase penthouse-uri duplex și triplex.

În Brazilia, cel mai mare turn rezidențial din lume ar putea depăși 500 de metri înălțime. Construcția urmează să înceapă în Santa Catarina din Brazilia înainte de sfârșitul acestui an.

Cum arată acest proiect

Pe hârtie, turnul trebuie să depășească 500 de metri. Numit Senna Tower, acest zgârie-nori brazilian îi aduce un omagiu pilotului de Formula 1 Ayrton Senna, care a murit într-un accident în timpul unei curse la vârsta de 34 de ani.

Proiectat de Lalalli Senna, nepoata pilotului de curse, turnul va avea 204 apartamente, dintre care 18 „vile suspendate”, precum și șase penthouse-uri duplex și triplex care ating o suprafață de 900 m². De asemenea, șase etaje vor fi dedicate zonelor de agrement, inclusiv o piscină încălzită, un centru de wellness și sport, precum și un muzeu captivant dedicat vieții pilotului Ayrton Senna; toate deservite de opt lifturi.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Clădirea are 84 de etaje

Cea mai înaltă clădire exclusiv rezidențială din lume se află astăzi în New York, măsoară 435 de metri înălțime și are 84 de etaje, potrivit clasamentului Skyscraper Center. Pentru a depăși această înălțime, în noul zgârie-nori brazilian ar trebui instalat un amortizor dinamic reglat.

Instalat în general în vârful structurii, dispozitivul constă în folosirea unor greutăți, a căror balansare este cuplată cu mișcarea clădirii pentru a atenua oscilațiile în înălțimea turnului, cauzate de vânt de exemplu.
Dezvoltatorul local spune că a primit deja aprobarea de la autoritățile municipale locale. Investiția necesară pentru proiect s-ar ridica la 490 de milioane de euro.

Cel mai înalt zgârie-nori este Burj Khalifa din Dubai

Turnul Senna nu este singurul aflat în cursă pentru a câștiga titlul. Gigantul hotelier Six Senses speră să inaugureze un turn gigant de 517 de metri cu 122 de etaje în Dubai până în iulie 2028.


Cel mai înalt zgârie-nori din lume ramâne Burj Khalifa din Dubai, cu o înălțime de 828 de metri, însă el găzduiește apartamente dar și birouri. Chiar și acesta ar putea fi depășit de turnul Jeddah, din Arabia Saudită, care vizează o înălțime mai mare de 1000 de metri.

Citește și