• Nordul capitelei rămâne destinația principală pentru cumpărătorii de vile de lux.
  • Terenurile în Pipera au ajuns la 1.000 euro/mp în 2024, de la doar 400 euro/mp în 2022.
  • Clienții cu bugete de până 300.000 euro migrează spre localități ca Tunari, Otopeni.
  • Casele premium și super-luxury, de peste 500.000€ au vânzări în creștere.

Capitala continuă să atragă cumpărători pentru apartamente și vile de lux. Zona de Nord a Bucureștiului, în special Zona Pipera, au devenit cele mai exclusiviste. Terenurile pornesc de la 1.000 de euro pe metrul pătrat.

De ce nordul Capitalei?

„În primul rând, cred că este vorba de calitatea vieții. Nordul capitalei este cunoscut pentru zonele verzi, precum Herăstrău, Băneasa, ceea ce face ideală zona pentru cei care își doresc o locuință într-un mediu mai liniștit și mai curat. De asemenea, în zona de nord regăsim dezvoltări rezidențiale moderne, apartamente luxoase cu facilități moderne care atrag cumpărătorii cu venituri mai mari.  Avem vecinitățile premium, cartierele precum Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, care sunt percepute ca fiind zone de elită cu locuințe exclusiviste”, declarat Alexandru Ispir, expert imobiliar, pentru Aleph News.

Este Bucureștiul o capitală europeană mai accesibilă decât celelalte?

„Nordul orașului este un hub pentru multe companii multinaționale, astfel încât există mulți cumpărători și expați. Și da, cred că Bucureștiul este o capitală europeană mai accesibilă în comparație cu alte mari capitale europene. 

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

În primul rând, costul locuințelor, conform ultimelor studii, este mai mic decât în celelalte capitale europene. Costul vieții, de asemenea, este mai mic decât în celelalte capitale europene. 

Și, de asemenea, potențialul de investiție. În România, încă avem un randament destul de bun al închirierilor de locuințe raportat la costul acestora”, a declarat Alexandru Ispir, expert imobiliar, pentru Aleph News.

Citește și