Cât plătești ca să ai fotografiile de nuntă visate? Fotograf: „Nivelul așteptărilor este la cote maxime, nefiind admise greșeli sau scuze”

Într-o lume în care fiecare detaliu contează, Claudiu Ardelean, un fotograf din Cluj se impune ca un nume de referință în fotografia de nuntă de lux.

El călătorește peste tot în lume, de la pitoreștile peisaje ale Lacului Como până la vibranta metropolă Bangkok. Totul pentru a captura momente unice și emoții autentice.

Cu o abordare artistică și un simț al esteticii rafinate, Claudiu transformă fiecare nuntă în poveste vizuală, iar prețurile serviciilor sale reflectă exclusivitatea și calitatea muncii sale: încep de la 10.000 de euro.

Ce te-a inspirat să te specializezi în fotografia de nuntă de lux și care este cel mai memorabil moment pe care l-ai surprins în acest domeniu?

„Sunt un om care iubește frumosul și rafinamentul. Totodată, îmi place să fiu foarte atent la detalii la fiecare eveniment la care particip. Fotografia de nuntă este un proces mult mai detaliat și complicat decât presupune lumea în general, fiecare moment fiind crucial.

Cel mai mult m-au inspirat locațiile care sunt absolut superbe și desigur echipele cu care avem ocazia să lucrăm, fiind echipe de renume mondial și astfel, având parte de niște miri superbi, o locație superbă și niște decoruri de vis”, a declarat Claudiu Ardelean pentru Aleph News.

Cum alegi locațiile pentru ședințele foto și ce cerințe au mirii care își organizează nunți de lux?

„Deși spațiul este de vis, nivelul așteptărilor este la cote maxime. Nefiind admise greșeli sau scuze. În general pentru astfel de ședințe foto și astfel de nunti, totul se petrece la anumite vile sau hotele de renume sau anumite castele., Astfel încât noi trebuie să alegem fiecare spațiu, fiecare loc unde facem fotografiile și trebuie să ne decidem exact ce și cum va arăta toată ziua. 

Totul se întâmplă datorită unei planificări foarte, foarte bine puse la punct alături de echipele de wedding planning și noi suntem acolo să ne facem treaba de ce ține partea de fotografie. Ca și așteptări, desigur, imaginați-vă că lucrăm cu oameni care își pot permite absolut orice echipă de foto-video care să îi ajute în capturarea momentelor importante din viața lor și asta înseamnă că noi nu avem nicio șansă să dăm greș. 

Pot să vă dau și un exemplu foarte amuzant de săptămâna trecută când eram la o nuntă la lacul Como și drona noastră a rămas blocată într-un copac foarte imens. A fost nevoie să apelăm la serviciile unei echipe de pompieri ca să putem da jos drona. Nu pentru dronă în sine, ci pentru cadrele care erau foarte importante pentru miri și cum ei și-au dorit foarte mult aceste cadre, normal că nu poți să zici nu”, a declarat Claudiu Ardelean pentru Aleph News.

Câte ore se lurează pentru o astfel de nuntă și cum arată pachetul final, e diferit de o nuntă obișnuită?

„În primul și primul rând diferența o fac detaliile și trebuie să fii atent la absolut orice. Prin comparații cu nuntile din România, nuntile de acolo sunt mult mai stresante pentru că se întâmplă foarte multe lucruri concomitent și atunci ai nevoie de o echipă pregătită pentru astfel de momente.

În principiu lucrăm undeva la între 12 și 15 ore pe eveniment, depinde de la caz la caz, însă ce este foarte important și vreau să punctez este faptul că se lucrează absolut non-stop. Sunt foarte multe evenimente la care personal am apucat să mănânc sau ciuguleam ceva din mers, pentru că nu ai timp pentru astfel de lucruri. 

Lucrez cu echipe de top, lucrez cu foarte multe detalii, cu bugete imense investite în decor, în rochii, în make-up, în astfel de momente și atunci trebuie să fii focusat ca să le surprinzi pe toate.

Toată lumea așteaptă fotografiile respective pentru că toată lumea le folosește, inclusiv echipele de wedding planning, inclusiv mirii, își doresc să aibă amintirile perfecte”, a declarat Claudiu Ardelean pentru Aleph News.

Exit mobile version