• Piața muncii din octombrie relevă discrepanțe semnificative.
  • Candidații cer salarii mai mari decât oferă companiile.
  • 31% dintre angajați pun pe primul loc un salariu corect.

Tu ce așteptări ai de la job? Locul de muncă ideal pentru români îmbină un salariu corect, program de lucru flexibil și colegi competenți, potrivit unui studiu realizat de Pluxee România. Totuși, piața muncii din octombrie relevă discrepanțe semnificative: candidații cer salarii mai mari decât oferă companiile. 31% dintre angajați pun pe primul loc un salariu corect, multe companii rămân reticente în a ajusta ofertele salariale.

„Cel care angajează prima dată este compania, nu angajatul. Depinde foarte mult în ce situație și în ce timpuri se află compania. Dacă compania este în perioadă de investiții, dacă are nevoie de oameni, dacă se extinde, atunci se va plia mai degrabă pe anumite cerințe ale angajaților. Dacă, în schimb, sunt vremuri de criză și trebuie să dea afară, atunci, angajații trebuie să se plieze la cerințele companiei”, a explicat Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Provocaţi să descrie locul de muncă ideal, 31% dintre angajaţi precizează importanţa unui salariu corect, 22% menţionează necesitatea de a beneficia de program flexibil, cu posibilitatea de lucru de la distanţă şi 16% apreciază o echipă alcătuită din colegi competenţi şi dornici să ajute. Aceste aspecte sunt comune tuturor generaţiilor, mai puţin Baby Boomers: 17% dintre aceştia preferă un loc de muncă unde să meargă cu drag şi doar 13% dintre ei consideră că locul de muncă ideal este unul în care au parte de un program flexibil.

Recomandări

IDF PREGĂTEȘTE ATACUL
PÎRVULESCU, VIZAT DE DNA
PREMIUL NOBEL PENTRU PACE
PÎRVULESCU LA DNA
STATISTICI SUMBRE ÎN RO
PAGUBE DUPĂ MILTON

Citește și