• Comisarul european pentru agricultură se întâlnește cu mai multe autorități în țara noastră
  • Janusz Wojciechowski ar putea soluționa problemele pe care le are agricultura românească
  • Alin Lupuleasa: După ani de crize suprapuse, Comisarul e într-un „turneu electoral cinic”

Ce așteptări au fermierii români de la Uniunea Europeană? Problemele tot mai presante îl determină pe Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, să evalueaze situația pe teren.

Comisarul european pentru agricultură ajunge în țară pentru a discuta cu autoritățile despre problemele pe care agricultura românească le întâmpină. Acesta are întâlniri programate cu Prim-Ministrul Marcel Ciolacu și cu Ministrul Agriculturii Florin Barbu. De altfel, va purta discuții și cu asociațiile fermierilor.

„O altă așteptare este repoziționarea agriculturii ca o resursă europeană strategică, așa cum a fost și până acum. Mulți știm că alocarea bugetară dedicată agriculturii, din toate bugetele Uniunii Europene de la înființarea ei până în prezent, a fost în jurul a o treime din buget, chiar și mai mult”, declară Răzvan Prelipcean, fermier.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

De ce vizitează Comisarul european fermierii români?

Politicile agricole din Uniunea Europeană nu mai fac față la problemele pe care le au fermierii. Cu toate acestea, crizele suprapuse de-a lungul anilor pot să catalogheze vizita Comisarului ca fiind una de interes politic în contextul anului electoral în care ne aflăm.

„Ne-am confruntat cu prevederi noi foarte diferite față de anii trecuți, cum ar fi celebrul neinteligibl cu scheme, și mie, personal, mi se pare că este un tur electoral pentru a câștiga capital politic pe plan european”, conform lui Alin Lupuleasa, fermier.

Citește și