• Procurorul Yves Bertossa a declarat în fața unui tribunal elvețian că familia miliardară Hinduja a cheltuit mai mult pentru câinele lor de companie decât pentru unul dintre servitorii lor.
  • În apărarea lor, avocații familiei Hinduja au declarat că angajații au fost tratați cu respect și că li s-a oferit cazare.
  • Avocații familiei au susținut că unii angajați s-au întors voluntar la muncă la Geneva.

Cea mai bogată familie din Marea Britanie a fost acuzată de maltratări grave ale personalului casnic din vila lor de la Lacul Geneva. Procurorul Yves Bertossa a declarat în fața unui tribunal elvețian că familia miliardară Hinduja a cheltuit mai mult pentru câinele lor de companie decât pentru unul dintre servitorii lor, care câștiga doar 6,20 lire sterline pentru zile de muncă istovitoare de 18 ore, șapte zile pe săptămână, scrie The Independent.

El a citat un document bugetar intitulat animale de companie” care arată că familia a alocat anual 7.641 de lire sterline pentru câinele lor de companie. Bertossa a remarcat, de asemenea, absența orelor de lucru sau a zilelor libere specificate în contractele de muncă ale personalului, argumentând că angajații erau, în esență, la cheremul familiei, pașapoartele confiscate limitându-le libertatea.

În apărarea lor, avocații familiei Hinduja au declarat că angajații au fost tratați cu respect și că li s-a oferit cazare. Salariul nu poate fi redus pur și simplu la ceea ce au fost plătiți în numerar”, deoarece hrana și cazarea erau acoperite, a declarat Yael Hayat, avocatul urmașului familiei Ajay Hinduja. Zilele de lucru de 18 ore au fost, de asemenea, o exagerare, a spus ea.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Avocații familiei au susținut că unii angajați s-au întors voluntar la muncă la Geneva de mai multe ori, ceea ce implică satisfacția față de condițiile lor în comparație cu situația din India.

Apărarea a declarat că acuzațiile lui Bertossa au fost înșelătoare și a afirmat că practicile de angajare ale familiei au fost îmbunătățite și că acum respectă reglementările locale. În timpul procesului, dl Hinduja a declarat că nu era bine informat cu privire la condițiile de muncă ale personalului, deoarece recrutarea acestora era gestionată de grupul Hinduja din India.

Dar de atunci au încetat practicile de plată informale și toate angajările se fac acum la nivel local prin intermediul unei terțe părți.

Citește și