• Tinerii din Generația Z se tem că nu vor avea propria casă niciodată.
  • Adolescenților le e frică că nu își pot achita creditele.
  • Tinerii au aflat despre cumpărarea unei locuințe de pe TikTok.

Generația Z e mai interesată să urce treptele carierei decât treptele propriei case!

Una dintre cele mai mari temeri ale tinerilor din Generația Z este că nu vor avea propria casă niciodată, spun cercetătorii de la Clever Real Estate.

Peste 50% dintre tinerii americani nu își permit o casă, iar restul se tem de cheltuielile în plus care vin după contractul de cumpărare. 80% consideră că tinerii de peste 20 de ani nu vor avea propria locuință prea curând,  iar 30% sunt îngrijorați de dobânzile care cresc. Doar 18% dintre potențialii cumpărători sub 30 de ani cred că își pot permite o casă – avansul pe care îl dețin majoritatea tinerilor nu trece de 8.500 de euro. Aproape jumătate din adolescenți au aflat informații despre cumpărarea unei locuințe de pe TikTok.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Românii au simțul proprietății spre deosebire de americani. Acum doi ani, aproape 95% dintre români aveau propriile case – România era fruntașă în topul celor mai mulți proprietari de locuințe din Europa, urmată de Slovacia cu 93%, Croația cu 91% și Ungaria cu 90%, arată un sondaj făcut de Oficiul European de Statistică.

În țara proprietarilor de case, tinerii din Generația Z preferă chiriile mai mult decât propria locuință – vor să călătorească sau să se axeze pe carieră – în special cei cu studii superioare și joburi calificate.

Citește și