• Mulți dintre angajații Foxconn au mers pe jos kilometri întregi pe un drum deoarece nu existau mijloace de transport public disponibile.
  • Uzina din Zhengzhou, un oraș cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, are peste 200.000 de angajați.
  • Toți angajații care sunt testați pozitiv sunt trimiși în centre de carantină din cadrul fabricii.

China dorește ca militarii în retragere să ajute la creșterea producției la cea mai mare fabrică de iPhone din lume din Zhengzhou. Apelul a venit de la un Birou pentru afaceri cu veteranii din cadrul Armatei Populare de Eliberare din aceeași provincie cu fabrica.

Producția la fabrica Foxconn a fost afectată de un focar local de COVID. Într-o scrisoare deschisă postată pe aplicația de mesagerie WeChat, biroul a declarat că veteranii se află întotdeauna sub comanda Partidului Comunist și ar trebui să se prezinte acolo unde este nevoie”.

Acesta i-a îndemnat să răspundă la apelul guvernului” și să ia parte la reluarea producției”. Foxconn, al cărei sediu central se află în Taiwan, are multe fabrici în China. Uzina din Zhengzhou, un oraș cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, are peste 200.000 de angajați și produce 70% din iPhone-urile la nivel global – aproximativ 500.000 pe zi.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Valul de COVID din China de la începutul acestui an a forțat închiderea temporară a câtorva fabrici Foxconn.Pentru a menține producția, fabrica din Zhengzhou a fost plasată sub o bulă COVID” de la începutul anului 2022.

Toți angajații care sunt testați pozitiv sunt trimiși în centre de carantină din cadrul fabricii, dar acest lucru nu a împiedicat infectarea lucrătorilor. Câteva cazuri au fost descoperite în interiorul fabricii în luna octombrie – în același timp, orașul Zhengzhou a anunțat o închidere a unor cartiere. Numărul real de infecții în Foxconn nu a fost făcut public.

Epidemia a declanșat panică în interiorul fabricii. Videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare au arătat un număr mare de muncitori sărind gardurile din afara fabricii în încercarea de a fugi. Mulți dintre angajații Foxconn au mers pe jos kilometri întregi pe un drum deoarece nu existau mijloace de transport public disponibile.