• Fostul președinte a supraviețuit unei aparente tentative de asasinat la un miting din Pennsylvania.
  • Pe Truth Social, propriul brand de social media al lui Trump, fostul președinte a declarat că un glonț mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.
  • Atacatorul este acum mort”, a scris Trump.

Site-urile chineze de comerț electronic vând tricouri și genți tipărite cu fața însângerată a lui Donald Trump, după ce fostul președinte a supraviețuit unei aparente tentative de asasinat la un miting din Pennsylvania, sâmbătă, scrie Newsweek.

Canalele de social media din China au explodat de speculații după ce mass-media de stat a țării a dat vestea incidentului la începutul zilei următoare, cu puțin timp înainte ca Ministerul chinez de Externe să declare că președintele Xi Jinping și-a exprimat simpatia față de fostul președinte Trump”, pe care Beijingul l-a descris drept rănit prin împușcare” la evenimentul de campanie din Butler.

Pe Truth Social, propriul brand de social media al lui Trump, fostul președinte a declarat că un glonț mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte” în timpul incidentului, care, potrivit autorităților, s-a soldat cu moartea unui participant și rănirea altor doi. Trăgătorul este acum mort”, a scris Trump.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Împușcăturile – care fac acum obiectul unei anchete a FBI – nu au făcut decât să sporească imprevizibilitatea a ceea ce se preconiza deja a fi o cursă prezidențială foarte disputată în perspectiva alegerilor din noiembrie 2024.

Citește și