• Gradul de ocupare a hotelurilor este de 80%, respectiv 90% pentru Deschidere.
  • O treime dintre turiști sunt americani, iar irlandezii și-au dublat numărul față de 2023.
  • Gabriel Attal spune că vor fi consecințe pozitive în economie pentru următorii 5 ani.

Choose Paris Region, agenția internațională de atractivitate pentru regiunea Île-de-France, a comunicat, vineri, o primă evaluare cuantificată a beneficiilor turistice ale Jocurilor Olimpice, între 24 și 27 iulie pe care le consideră extrem de încurajatoare.

Tendința anunțată de Choose Paris Region este confirmată de cifrele de trafic aerian. Agenția internațională de atractivitate anticipează o creștere cu 8% a sosirilor aeriene în perioada Jocurilor și asta reprezintă un total de 450.600 de turiști internaționali așteptați pe aeroporturi.

Celălalt indice este ocuparea hotelului. În prezent este de 80%, ceea ce reprezintă o creștere considerabilă estimată de 15% față de anul trecut. Vizitatorii cheltuiesc în medie 389 de euro pentru o cameră de hotel din capitală în perioada iunie-august, adică o creștere cu 24% față de 2023, iar prețul mediu al locuințelor mobilate și al chiriilor sezoniere se ridică la 234 de euro pe noapte, o creștere cu 40% fata de iulie 2023.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Care sunt turiștii cei mai numeroși?

Contingentul american este forța motrice a acestei clientele internaționale din care reprezintă aproape o treime, sau 29% din cota de piață. Sunt cu 27% mai mulți decât acum un an. Cea mai semnificativă creștere în ceea ce privește volumul îi privește pe irlandezi, care și-au dublat numărul de cetățeni pe pământul francez, cu o rată de 104%.

Ceremonia de deschidere a avut o participare de 358.500 de turiști, dintre care 221.600 de străini. Din nou, 23% dintre ei au fost americani. În acea noapte, hotelurile au raportat un grad de ocupare de 90%.
Choose Paris Region oferă, de asemenea, o scanare a prezenței la diferitele site-uri olimpice din regiune. Au fost verificate două locuri: Stade de France și piscina La Défense Arena, unde campionul nostru David Popovici a câștigat o medalie de aur și una de bronz. Primul site a adunat un vârf estimat de 143.100 de vizitatori, în timp ce al doilea a înregistrat câteva vârfuri de 50.000 de vizitatori.

Gabriel Attal a declarat că se așteaptă la „beneficii economice foarte puternice în anii următori”
Potrivit acestuia, „ne putem aștepta la beneficii foarte puternice de la Jocurile Olimpice în ceea ce privește turismul, luând exemplul Jocurilor Olimpice de la Londra care au generat consecințe pozitive „în timpul a patru, cinci, chiar șase ani mai târziu.

Citește și