• Consiliul Concurenței a demarat un studiu pe piaţa imobiliară din București.
  • Studiul vizează clarificarea aspectelor care pot afecta concurenţa.
  • Consiliul Concurenţei solicită informaţii de la companiile din piaţa imobiliară.

Consiliul Concurenței anunţă că a demarat un studiu pe piaţa imobiliară rezidenţială şi nerezidenţială din Bucureşti, pentru a identifica posibile bariere care stau în calea dezvoltării industriei, dar şi aspectele care pot induce în eroare consumatorul, conform Ziarului Financiar. Consiliul Concurenţei va solicita informaţii de la companiile active pe piaţa imobiliară, precum şi opinia consumatorilor cu privire la calitatea construcţiilor.

Autoritatea de concurenţă vizează clarificarea aspectelor care pot afecta concurenţa şi, implicit consumatorii, cum sunt legislaţia, ritmul de dezvoltare, cauzele care conduc la creşterea preţurilor sau la eventuala diminuare a calităţii în construcţii.

„Dacă ne uităm pe 2020, s-au dat aproape 5.000 de autorizații de construire. Dacă ne uităm pe 2023, anul încheiat, s-au dat doar 3.400 de astfel de autorizații. Deci vedem o scădere semnificativă a acestora și dezvoltatorii spun că nu au primit aceste autorizații. Pe de altă parte, au fost dezvoltatori care au primit pentru că așa arată și cifrele. Consiliul va verifica și calitatea construcțiilor pentru că este foarte importantă”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA

Citește și