• Statele dezvoltate cauzează distrugerea mai multor habitate în afara granițelor lor.
  • SUA, Germania, Franța, Japonia, China și Marea Britanie au cel mai mare impact negativ.
  • Defrișările pentru carne de vită, ulei de palmier și lemn amenință mii de specii

Un studiu de la Universitatea Princeton dezvăluie ce efecte are consumul de produse precum carnea de vită, uleiul de palmier sau lemnul, anunță The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea Princeton, conduși de Alex Wiebe și Prof. David Wilcove, arată că statele dezvoltate distrug habitate prin cererea masivă de produse precum carnea de vită, uleiul de palmier, lemnul și soia. Deforestarea afectează în principal zone cu biodiversitate ridicată, precum Indonezia, Brazilia și Madagascar, punând în pericol peste 7.500 de specii dependente de păduri.

Ce impact are acest fenomen asupra speciilor de animale?

Defrișarea masivă determină dispariția accelerată a unor specii esențiale. Habitatul pierdut în regiunile tropicale pune în pericol păsări, mamifere și reptile, multe dintre ele fiind deja amenințate. Cercetătorii spun că 90% din pierderea habitatului este cauzată de transformarea pădurilor în teren agricol.

Recomandări

CUM ÎL VĂD ROMÂNII PE TRUMP?
CLICK HERE!
ISRAEL CONTINUĂ ATACUL
LA CINE SUNT BANII?
NON MADE IN USA
GOOGLE E AGENT DE TURISM

Reducerea cererii pentru produse cu impact ridicat asupra mediului – cum ar fi carnea de vită – și sprijinirea metodelor sustenabile de producție ar putea limita distrugerea biodiversității. De asemenea, protejarea celor mai importante zone naturale și colaborarea cu fermierii pentru practici mai prietenoase cu mediul ar putea preveni „exportul extincției” de către țările bogate.

Citește și