• Opera de artă din „Harry Potter” se așteaptă să ajungă la o sumă cuprinsă între 400.000 și 600.000 de dolari.
  • Solicitarea de a crea prima copertă din istorie a cărții „Harry Potter” i-a fost oferită lui Taylor pe vremea când lucra într-o librărie pentru copii.
  • Lucrările de artă și copia scrisă de mână a „The Tales of Beedle the Bard” vor putea fi admirate de public la Sotheby’s New York între 21 și 25 iunie.

O pictură originală care a fost folosită ulterior ca și copertă pentru prima carte din seria Harry Potter ar putea deveni cel mai scump obiect din franciză vândut vreodată, atunci când va fi scos la licitație la Sotheby’s, în cursul acestui an, conform Forbes.

Opera de artă, pictată de artistul Thomas Taylor când avea 23 de ani, va fi scoasă la licitație în luna iunie și se așteaptă să ajungă la o sumă cuprinsă între 400.000 și 600.000 de dolari, potrivit Sotheby’s – cea mai mare estimare de pre-vânzare făcută vreodată pentru o lucrare legată de Harry Potter.

Pictura în acuarelă a fost prezentată pe coperțile primei ediții a cărții „Harry Potter și Piatra Filozofală” în 1997 și a fost folosită de Bloomsbury Publishing pentru o reeditare comemorativă a cărții cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a acesteia, anul trecut.

Recomandări

„HARRY NU POATE GARANTA SIGURANȚA FAMILIEI”
CUM AJUNGI LA „PORTALUL SPRE IAD”?
A.I.-UL ADUCE TOT MAI MULTE PROBLEME
LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN

Ilustrația a fost scoasă pentru prima dată la licitație de Sotheby’s Londra în 2001, când fuseseră publicate doar patru din cele șapte cărți ale seriei, și a doborât un record de atunci pentru această franciză, ajungând la 107.000 de dolari (85.750 de lire sterline).

Lucrarea va fi scoasă la licitație în cadrul unei vânzări intitulate „The Library of Dr. Rodney P. Swantko” pe 26 iunie, care va include și un manuscris pentru „The Tales of Beedle the Bard” al lui J.K. Rowling, o carte de basme la care se face referire în Harry Potter și care nu a fost inițial destinată publicării. Se așteaptă să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 250.000 și 350.000 de dolari.

$421,000. Acesta este în prezent recordul pentru cel mai scump obiect Harry Potter vândut vreodată, o primă ediție nesemnată a cărții „Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, scoasă la licitație în Dallas în 2021.

Solicitarea de a crea prima copertă din istorie a cărții „Harry Potter” i-a fost oferită lui Taylor pe vremea când lucra într-o librărie pentru copii de către Bloomsbury Publishing și a fost prima comandă profesională a artistului, potrivit Sotheby’s. Taylor a devenit unul dintre primii oameni care au ajuns vreodată la manuscrisul original pentru „Piatra Filozofală” și a creat lucrarea în doar două zile, folosind acuarele concentrate pe hârtie de acuarelă presată la rece.

Majoritatea editorilor internaționali au folosit lucrarea pentru coperta cărții devenite acum iconice, dar nu a fost folosită pentru ediția americană, care a fost publicată sub titlul „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”. Lucrarea îl înfățișează pe un tânăr Harry Potter îmbrăcat într-o eșarfă în culorile Gryffindor și stând în fața Hogwarts Express, trenul care îl va duce în primul său an de școală de vrăjitori.

Lucrările de artă și copia scrisă de mână a „The Tales of Beedle the Bard” vor putea fi admirate de public la Sotheby’s New York între 21 și 25 iunie.

Citește și