• Costumul Prințesei Leia a fost descris ca fiind „unul dintre cele mai memorabile costume din istoria filmului”.
  • Carrie Fisher a discutat despre provocările legate de purtarea acestuia, inclusiv problemele de dismorfie corporală.
  • O miniatură a unei nave de luptă Y-Wing, folosită în „Star Wars: Episode IV – A New Hope”, a fost vândută pentru 1,55 milioane de dolari.

Un costum auriu în stil bikini purtat de actrița Carrie Fisher în franciza cinematografică Războiul Stelelor a fost vândut la licitație pentru 175.000 de dolari (136.000 de lire sterline), conform SkyNews.

Prințesa Leia, personajul lui Fisher, a îmbrăcat celebrul costum în timp ce era înlănțuită de tronul lui Jabba the Hutt în filmul Episode VI – Return Of The Jedi din 1983. Șeful crimei Jabba a capturat-o pe Leia după ce aceasta a încercat să-l salveze pe Han Solo, interpretat de Harrison Ford. Leia a continuat să îl stranguleze pe Jabba, o creatură asemănătoare melcului, cu lanțul care îi fusese pus la gât.

Între timp, o miniatură a unei nave de luptă Y-Wing, „pilotată” de Gold Leader, care l-a ajutat pe Luke Skywalker (Mark Hamill) într-o misiune de distrugere a Stelei Morții în Star Wars: Episode IV – A New Hope din 1977, a fost vândută pentru 1,55 milioane de dolari (1,21 milioane de lire sterline) în urma unui război al ofertelor.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Y-Wing este una dintre cele doar două miniaturi de filmare Y-Wing „hero” (ceea ce înseamnă că a fost folosită în prim-planuri) construite de echipa de efecte vizuale Industrial Light and Magic. „Nu a văzut niciodată lumina zilei”, a declarat Heritage Auctions pe X. Designul de bază a venit de la Colin Cantwell, potrivit site-ului web al licitantului. Acesta s-a bazat pe o descriere aproximativă din partea regizorului George Lucas.

„Lucas a simțit nevoia să creeze forme distincte, astfel încât publicul să poată spune imediat dacă o navă este un „tip bun” sau „un tip rău”, se arată pe site.

Acesta a adăugat că miniatura măsoară 27,5 x 14,5 x 4,5 și a fost realizată din „rășină, stiren format în vid, acril și componente metalice peste o armătură internă din aluminiu, cu cinci puncte de montare, pictată și finisată de experți ca o navă spațială distrusă de luptă.

Costumul Prințesei Leia, inclusiv inelele de șold și brățările, a fost numit „unul dintre cele mai memorabile costume din istoria filmului” de către Heritage Auctions. Acesta se afla în aceeași colecție cu miniatura și a fost vândut vineri în Dallas.

Fisher a vorbit despre purtarea bikini în 2015, când a dezvăluit că l-a întrebat pe Lucas despre ținută, despre care a spus că o face vulnerabilă la „defecțiuni ocazionale de garderobă”. Ea a spus că a fost „oarecum mândră” de felul în care arăta în costumul de bikini, dar a și explicat: „Am probleme serioase de dismorfie corporală”.

Fisher a fost deschisă cu privire la luptele ei cu băutura și drogurile, precum și cu bolile mintale. A murit la vârsta de 60 de ani în Los Angeles în decembrie 2016.

Citește și