• Mai mult, din martie anul acesta, românii au bene­ficiat şi de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană.
  • Românii au luat cu asalt aeroporturile și au petrecut tot mai mult timp în vacanțele din străinătate.
  • Românii au cheltuit 3,3 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele cinci luni din acest an.

Românii au cheltuit 3,3 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele cinci luni din acest an, în creştere cu 6,5% faţă de perioada anterioară, arată datele de la BNR.

Potrivit datelor BNR consultate de ZF, românii au cheltuit 3,3 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele cinci luni din acest an, în creştere cu 6,5% faţă de perioada anterioară.

Mai mult, din martie anul acesta românii au bene­ficiat şi de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană, adică de trecere  fără control de paşapoarte. Traficul este impulsionat de această măsură dat fiind că se reduce timpul petrecut în aeroport cu formalităţile de control.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Românii au luat cu asalt aeroporturile și au petrecut tot mai mult timp în vacanțele din străinătate, în ciuda inflației sau a creșterii dobânzilor.

BNR publică lunar contul curent al balanţei de plăţi (intrări şi ieşiri) în servicii, iar cele mai recente date arată că deficitul balanţei  din turism s-a adâncit la 1,6 miliarde de euro în primele cinci luni, faţă de 1,3 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

Citește și