• Creșterea productivității în Statele Unite a fost mai mult decât dublă față de cea din Europa.
  • Inteligența Artificială și evoluțiile conexe nu pot explica performanța puternică a productivității americane din ultimii 4 ani.
  • Unele relatări indică stimulentele fiscale puternice aplicate în SUA de la izbucnirea pandemiei.

Decalajul dintre creșterea productivității în Statele Unite și Europa oferă o imagine clară și pentru noi, europenii, deprimantă. În cele două decenii care au trecut din 2004, creșterea productivității în SUA a fost mai mult decât dublă față de cea din zona euro. În timp ce productivitatea din zona euro a stagnat și chiar a scăzut ușor de la izbucnirea pandemiei COVID-19, producția a crescut cu peste 6% în aceeași perioadă în SUA.

Care sunt diferențele dintre SUA și Europa?

Ceva pare să meargă foarte bine în SUA și foarte prost în Europa. Unele relatări indică stimulentele fiscale puternice aplicate în SUA de la izbucnirea pandemiei. Pentru europeni, această explicație este liniștitoare, pentru că sugerează că diferența este tranzitorie. La urma urmei, SUA nu pot înregistra deficite bugetare masive și nu pot trăi dincolo de mijloacele lor la nesfârșit.

În ceea ce privește cea mai recentă rundă de noi tehnologii digitale, firmele abia acum încep să exploreze modul în care A.I. poate fi utilizată pentru a stimula productivitatea. Cu alte cuvinte, Inteligența Artificială și evoluțiile conexe nu pot explica performanța puternică a productivității americane din ultimii 4 ani. Alternativ, este posibil ca normele restrictive ale Uniunii Europene să împiedice adoptarea. Reglementările UE privind confidențialitatea datelor și, în prezent, regulamentul propus de aceasta în materie de Inteligență Artificială, dacă sunt respectate cu strictețe, ar putea încetini dezvoltarea aplicațiilor de Inteligență Artificială.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

Citește și