Cum a pierdut un investitor de pe Wall Street 20 de miliarde de dolari în 2 zile

Ce ai face dacă ai pierde 20 de miliarde de dolari în două zile? Pare un vis să îi ai și un coșmar să îi pierzi, așa-i? Un investitor de pe Wall Street îl trăiește. Este vorba de Bill Hwang, unul dintre cei mai discreți traderi la nivel mondial, al cărui nume a ajuns cunoscut abia după ce și-a pierdut averea.

Bill Hwang și-a acumulat averea netă de vreo 20 de miliarde de dolari prin pariuri pe acțiuni. Hwang a folosit bani împrumutați de la bănci să își plaseze pariurile, bani pe care nu i-a rambursat, iar prăbușirea sa a avut un efect de domino. Băncile au vândut participațiile deținute de acesta, ducând la prăbușirea prețurilor lor pe bursă.

Cine este Bill Hwang?

Asta s-au întrebat și investitorii la bursă când au auzit că o anume companie Arcigous nu și-a rambursat împrumuturile. Înainte de pierdere era cel mai mare investitor de pe bursă, de care nu ai auzit vreodată, după spusele publicațiilor americane. Asta pentru că era o ,,balenă“, un jargon pentru o prezență mare pe piață, dar invizibilă la suprafață.

Dacă și-ar fi încasat câștigurile la începutul lunii martie, Hwang, în vârstă de 57 de ani, ar fi devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acum a rămas în istorie cu una dintre cele mai dezastruoase implozii financiare.

Exit mobile version