• Guvernul Attal autorizează instalarea unui heliport pe Sena.
  • Heliportul va fi instalat pe Quai d’Austerlitz în arondismentul 13 parizian.
  • Primăria socialistă a Parisului se opune unui gadget pentru bogați.

Guvernul francez a autorizat înfiinţarea unei platforme plutitoare care să permită decolarea şi aterizarea unor taxiuri zburătoare electrice zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice.

Heliportul ar trebui să aibă loc pe Quai d’Austerlitz, în arondismentul 13 din Paris. Platforma cu „caracterul său experimental” poate fi operată de ADP până la 31 decembrie 2024. Taxiurile zburătoare dezvoltate de câțiva ani de start-up-ul german Volocopter vor putea ateriza acolo între orele 8:00 și 17:00. Zborurile vor fi limitate la 2 mișcări pe oră și 900 de zboruri pe parcursul întregului experiment. Taxiurile zburătoare nu ar trebui să găzduiască pasageri plătitori.

Fără acordul EASA și al DGAC, aeronava va putea transporta doar oaspeți selectați. Pentru această fază experimentală, ADP plănuiește să le tranziteze între heliportul Issy-les-Moulineaux și „vertiportul” Paris-Austerlitz , între Issy-les-Moulineaux și aerodromul Saint-Cyr-l’École și între aeroportul de afaceri Le Bourget și aeroportul Roissy-CDG.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Scopul este să se profite de vitrina JO pentru a se demonstra fezabilitatea acestui nou mod de transport, menit să lege diverse locuri de decolare şi aterizare,  vertiporturi”.

Patru dintre aceste vertiporturi” funcţionează deja, pe aeroporturile Paris-Charles-de-Gaulle şi Bourget, pe Issy-les-Moulineaux, în sud-vestul Parisului şi pe aerodromul Saint-Cyr-l’Ecole în apropiere de Versailles.

Lipsea autorizarea acestui al cincilea loc – o barjă care a fost deja instalată la Austerlitz, în estul capitalei franceze.

Citește și