• Dacia Spring intră în sfârșit pe piața britanică.
  • Spring are un preț de pornire de 15 mii de lire sterline.
  • Dacia Spring e cea mai ieftină mașină electrică din UK.
  • Biden dă 1,7 mld. dolari ca să crească producția de electrice în SUA.

Englezii se bucură de primăvară în mijlocul verii. Nu doar de vremea de afară, ci și de Dacia Spring, care e în sfârșit disponibilă la vânzare și-n Marea Britanie. Primul Spring cu volan pe dreapta pornește de la 15 mii de lire sterline, ceea ce o face cea mai ieftină mașină electrică de pe piața britanică.

Britanicii se așteaptă ca mașina românească să revoluționeze complet piața de mașini electrice, și să le facă mai ușoară trecerea de pe diesel și benzină, a căror vânzare ar putea fi interzisă începând cu 2030. Spring e descrisă ca fiind incredibil de ieftină, de ușoară, și bună de oraș”.

Dacia Spring este într-o evoluție permanentă încă de la lansare. Astfel, în 2022, modelul a adoptat noua identitate vizuală de marcă, apoi a beneficiat de un motor mai puternic, de 65 CP, în 2023. Cu toate acestea, Dacia Spring și-a păstrat întotdeauna punctul forte: acela de a fi cel mai accesibil automobil electric de pe piață.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Și americanii accelerează pe electrice. Președintele Biden a anunțat o finanțare în valoare de 1,7 miliarde de dolari, prin care să crească producția de vehicule electrice la fabricile din Statele Unite. Între timp, competiția pe electrice crește și-n State – al doilea trimestru din 2023 a fost primul din istorie în care vânzările Tesla reprezintă mai puțin de jumătate din totalul electricelor vândute pe piață.

Citește și