• Au fost descoperite rezerve de hidrogen sub scoarța terestră, dar încă nu se știe cât va dura până vor începe exploatările.
  • Metodele actuale de producție de hidrogen sunt prea poluante și prea costisitoare.
  • În cursul arderii hidrogenului, singurul element care se elimină este apa.

Hidrogenul ar putea fi cea mai curată sursă de energie, dar costurile obținerii sunt încă ridicate. Au fost descoperite zăcăminte de hidrogen curat în scoarța terestră din Franța și există rezultate promițătoare, scrie CNN.

Hidrogenul este greu de produs, dar există în momentul actual tehnologii de producție. Ar fi o sursă de energie foarte importantă pentru că pe măsură ce produce energie se eliberează doar apă, iar astfel devine o sursă de energie perfectă pentru combaterea crizei climatice.

Pentru a produce energie este nevoie de arderea hidrogenului prin combustibili fosili. Din această cauză este nevoie să fie găsite rezerve de hidrogen curat care nu necesită nici măcar o prelucrare.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Problema este că hidrogenul se găsește în natură, mai exact în combinații cu alte molecule, iar din acest motiv se folosește termenul de „hidrogen alb” care este folosit pentru cea mai pură formă a lui.

Franța a furat startul

„Hidrogenul alb” a fost descoperit în deceniile trecute, dar nu s-a acordat foarte multă importanță pentru că au fost căutate zăcăminte de gaz și atunci se considera că nu este necesară exploatarea lui.

Acum au reînceput să se extragă aceste zăcăminte, iar Franța a furat startul. Deși există „hidrogen alb” din belșug și în Statele Unite, Rusia și Italia. Este vorba despre zăcăminte de zeci de miliarde de tone de hidrogen în condițiile în care producția pe an în lume de hidrogen este doar de 500.000.000 de tone.

Citește și: