• Investițiile Disney se întind pe 10-20 de ani pentru a dezvolta complexuri hoteliere şi parcuri tematice în Orlando.
  • Guvernatorul republican Ron DeSantis şi Disney au fost implicaţi într-o bătălie judiciară din 2022.
  • Un acord a fost semnat și include deschiderea unui al cincilea parc tematic.

Instituţia însărcinată cu amenajarea de parcuri tematice Disney în statul american Florida a aprobat un acord pe 15 ani cu gigantul din industria de divertisment, la câteva săptămâni după ce părţile au pus capăt unui litigiu juridic, au raportat miercuri mai multe companii mass-media din Statele Unite.

A existat ceva asemănător și la Parcul Disney din Franța. Care sunt detaliile înțelegerii?

Parcul francez a fost renovat recent și probleme financiare au zguduit corporația în ultimii ani. Dar, totul e bine când se termina cu bine. Este cazul și pentru parcurile din Florida. În baza acordului semnat, grupul Disney va investi până la 17 miliarde de dolari în următorii 10-20 de ani pentru a dezvolta imensele sale complexuri hoteliere şi parcuri tematice din regiunea oraşului Orlando.

Acordul prevede, de asemenea, crearea celui de-al cincilea parc tematic „major” în aceeaşi regiune.

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Care este originea conflictului?

Guvernatorul republican din Florida, Ron DeSantis, şi grupul Disney au fost implicaţi într-o bătălie judiciară începând din 2022.

Grupul a fost criticat de guvernatorul cu opinii conservatoare după ce a denunţat proiectul legislativ al acestuia ce prevedea restrângerea predării unor subiecte legate de orientarea sexuală în şcolile primare din Florida.

Ca reacţie, guvernatorul Ron DeSantis a suprimat statutul special deţinut de Disney în statul Florida, punând capăt avantajelor de care parcul de distracţii beneficia din anii 1960. Grupul Disney a ajuns în martie la un acord cu statul Florida, punând capăt litigiilor care au opus cele două tabere în tribunalele din acest stat american.

Disney are zeci de mii de angajaţi care lucrează în parcurile sale tematice şi la sediul său general din regiunea oraşului Orlando.

Citește și