• În weekend a avut loc marele eveniment pt piața criptomonede, Bitcoin 2024.
  • Trump anunță că vrea să facă rezervă strategică cu BTC pentru SUA.
  • RFK vrea să cumpere 550 BTC pe zi pentru SUA dacă va fi ales președinte.

Bitcoin 2024 a fost evenimentul weekendului.

De la un eveniment cripto, devine platformă politică mai nou. Au fost prezenți candidații la președinție Donald Trump și Robert Kennedy Jr. Ambii mizează pe Bitcoin. Pe lângă ei au mai venit și o serie de senatori, congresmeni și alți oficiali americani, și bineînțeles specialiști din industrie precum Michael Saylor, Cathie Wood și alții.

Kennedy Jr va semna un ordin executiv pentru ca SUA să cumpere 550 Bitcoin pe zi pentru a construi o rezervă de 4 milioane BTC, dacă va fi ales Președinte.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Pe ce mizează Trump?

Trump mizează pe schimbarea atitudinii față de criptomonede. Trump a declarat că nu mai consideră criptomonedele ca fiind o amenințare, ci dimpotrivă, le vede ca pe o oportunitate pentru Statele Unite.

Trump a subliniat, în cadrul Conferinței din Nashville, că-și dorește ca SUA să devină „o superputere” în domeniul Bitcoin și al altor criptomonede. În acest sens, Trump a prezentat o „agendă îndrăzneață” pentru Bitcoin, sugerând că, dacă va câștiga alegerile din 2024, va promova politici favorabile dezvoltării criptomonedelor în SUA.

Trump a făcut apel la investitorii din domeniul criptomonedelor să se alăture eforturilor sale de a „revitaliza economia americană” prin inovații în acest sector.

„Am respect și admirație pentru comunitatea Bitcoin, pentru ce a realizat. Este incredibil. Știți multe despre asta – sunteți mai activi decât cei care sunt mai bătrâni. Spun că asta este industria siderurgică de acum 100 de ani. Chiar este, aș vedea asta să se întâmple.

În doar 15 ani, Bitcoin a plecat de la o idee postată anonim pe internet la al 9-lea cel mai valoros activ din lume. Vă vine să credeți asta? E ceva important. Este mai mare decât ExxonMobil.

Va întrece capitalizarea argintului curând; nu e rău. Dar ce ziceți de aur? Hai cu aurul! Într-o zi probabil va întrece și aurul. La cum arată acum, ar putea fi o posibilitate. Nu a mai fost ceva ca Bitcoin până acum și nici nu s-a mai văzut. Dar cei mai mulți nici nu au idee ce este de fapt“, a spus Trump.

Citește și