- Specialiștii estimează că această industrie are potențialul de a genera între 55 și 60 de miliarde de dolari pe an.
- Fenomenul e-waste devine o problemă globală, cu aproape 50 de milioane de tone de deșeuri electronice aruncate în țările din lumea a treia.
- Lipsa infrastructurii în acest domeniu reprezintă o provocare majoră.
Mai multe start-up-uri au decis să investească în proiecte care reciclează materialele prețioase din componentele gadget-urilor. Aceste start-up-uri profită, astfel, de o piață lipsită de concurență. Tocmai de aceea, câștigurile pot ajunge până la 85.000 de dolari pe zi. În plus, specialiștii anticipează că o astfel de industrie poate genera până la 55-60 de miliarde de dolari pe an.
Advertisment
E-waste – un domeniu nou, o problemă nouă
Circuitele laptop-ului, smartphone-ului sau ale altor gadget-uri conțin metale prețioase, precum aurul sau cuprul. Tehnologia avansează, dispozitivele electronice sunt schimbate din ce în ce mai rapid, iar fenomenul de e-waste devine o problemă alarmantă la nivel mondial. Aproape 50 de milioane de tone de deșeuri electronice ajung să fie aruncate în țările din lumea a treia. Inițiativele guvernamentale în această direcție sunt foarte slabe. În SUA, spre exemplu, sunt reciclate doar 15% dintre aceste deșeuri.
Câștigurile anticipate de specialiști ar putea fi posibile în cazul în care s-ar colecta și s-ar recicla tot ceea ce poate fi încadrat la e-waste. Problema cea mai mare este lipsa infrastructurii, care ar putea îndemna mai multe companii să investească în tehnologii de reciclare.
Recomandări
Citește și:
- România „hackuită”: Datele din buletinul lui Marcel Ciolacu au ajuns pe Dark Web, iar hackerii au cerut și răscumpărare pentru a le șterge
- SUA și Germania vor să întârzie aderarea Ucrainei la NATO
- Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzația de omor involuntar pentru moartea regizoarei Halyna Hutchins
Partenerii noștri