Elon Musk a promis să ducă pe Marte „pe oricine dorește să călătorească în spațiu”, dar nu și dacă Kamala Harris devine președinte al SUA

Elon Musk a promis că va trimite pe Marte „pe oricine dorește să călătorească în spațiu”, dar nu și dacă Kamala Harris devine președintele SUA, scrie Sky News.

Duminică seara, Musk le-a spus urmăritorilor săi X că, în doar doi ani, va trimite cinci nave spațiale pe Marte. „În cele din urmă”, a adăugat el, „vor fi mii de nave stelare care vor merge pe Marte și va fi o priveliște glorioasă de văzut!”

Cu toate acestea, susținătorul vocal al lui Donald Trump a declarat că o altă președinție democrată „ar distruge programul Marte și ar condamna omenirea” prin înecarea acestuia în birocrație. Musk a mai spus la începutul lunii: „Nu vom ajunge niciodată pe Marte dacă Kamala câștigă”.

Este o afirmație repetată de candidatul republican Trump. Sâmbătă, acesta a promis că va ajunge pe Marte în timpul președinției sale dacă susținătorii săi îl vor aduce la Casa Albă.

„Voi vorbi cu Elon”, a spus el la un miting. „Elon, pornește rachetele alea”.

SpaceX este cunoscută pentru atitudinea sa de explorare spațială cu riscuri mari și recompense mari și este în prezent principalul mijloc de transport al NASA pentru transportarea astronauților la Stația Spațială Internațională.

Exit mobile version