• Acţionarii Tesla au aprobat un acord salarial pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum extrem de contestat privind conducerea sa.
  • Planul avea o valoare estimată de 56 de miliarde de dolari atunci când a fost întocmit în 2018.
  • Rezultatul este o victorie pentru Musk şi consiliul Tesla.

Musk a obţinut atfel cel mai mare pachet salarial al unui director executiv de la o firmă listată la bursă în SUA.

Acţionarii Tesla au aprobat un acord salarial pentru CEO-ul Elon Musk, în urma unui referendum extrem de contestat privind conducerea sa. Planul avea o valoare estimată de 56 de miliarde de dolari atunci când a fost întocmit în 2018.

Anunţul a fost făcut de Brandon Ehrhart, secretarul general al Tesla, în faţa câtorva sute de acţionari prezenţi la o adunare generală la Austin (Texas), care au salutat decizia cu urale şi aplauze.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Vreau doar să încep prin a spune, la naiba, vă iubesc, băieţi!”, a declarat Elan Musk bucuros, cu zâmbet larg, urcând pe scenă după vot.

Votul a avut loc după ce, în ianuarie, un judecător din Delaware a anulat plata lui Musk – care valora atunci aproximativ 56 de miliarde de dolari – pe motiv că boardul Tesla nu poate fi considerat independent de influenţa lui Musk şi a ajuns la această sumă printr-un proces ilegal.

Rezultatul este o victorie pentru Musk şi consiliul Tesla, după ce aceştia au făcut o campanie intensă pentru ca acţionarii să aprobe tranzacţia. Consiliul de administraţie al Tesla a avertizat că Musk ar putea să se îndepărteze de companie dacă pachetul nu este aprobat, în timp ce Musk a susţinut miercuri seară că are un sprijin larg din partea investitorilor.

Citește și