• Reducerile de locuri de muncă au fost așteptate indiferent de vânzare.
  • Twitter a dat în judecată, iar un judecător din Delaware a acordat ambelor părți termen până la 28 octombrie.
  • Musk a renunțat la afacere, susținând că Twitter a prezentat în mod eronat numărul de conturi false spam bot de pe platforma sa.

Elon Musk intenționează să concedieze cea mai mare parte a forței de muncă de la Twitter dacă și când va deveni proprietarul companiei de socializare, potrivit unui raport publicat joi de The Washington Post.
Musk le-a spus potențialilor investitori în achiziția Twitter că intenționează să taie aproape 75% din cei 7.500 de angajați ai Twitter, lăsând compania cu un echipaj redus la un schelet, potrivit raportului.

Ziarul a citat documente și surse anonime familiare cu deliberările. Twitter, cu sediul în San Francisco, și un reprezentant al avocatului lui Musk, Alex Spiro, nu au răspuns imediat la mesajele prin care se solicitau comentarii.

În timp ce reducerile de locuri de muncă au fost așteptate indiferent de vânzare, amploarea reducerilor planificate de Musk sunt mult mai extreme decât tot ceea ce planificase Twitter. Musk însuși a făcut aluzie în trecut la necesitatea de a reduce o parte din personalul companiei, dar nu a dat un număr specific – cel puțin nu în mod public.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

O reducere de 75% a numărului de angajați ar indica, cel puțin din start, un flux de numerar liber mai puternic și o profitabilitate mai mare, ceea ce ar fi atractiv pentru investitorii care doresc să intre în afacere, a declarat analistul Dan Ives de la Wedbush. Acestea fiind spuse, nu poți să reduci pentru a ajunge la creștere.

Ives a adăugat că o astfel de reducere drastică a forței de muncă a Twitter ar da probabil compania înapoi cu mulți ani. Deja, experți, organizații non-profit și chiar personalul propriu al Twitter au avertizat că reducerea investițiilor în moderarea conținutului și în securitatea datelor ar putea afecta Twitter și utilizatorii săi.

Cu o reducere atât de drastică precum cea pe care Musk ar putea să o planifice, platforma ar putea fi invadată rapid de conținut dăunător și de spam – acesta din urmă aspect pe care însuși CEO-ul Tesla a declarat că îl va aborda dacă va deveni proprietarul companiei.

După oferta sa inițială de 44 de miliarde de dolari din aprilie pentru a cumpăra Twitter, Musk a renunțat la afacere, susținând că Twitter a prezentat în mod eronat numărul de conturi false spam bot de pe platforma sa. Twitter a dat în judecată, iar un judecător din Delaware a acordat ambelor părți termen până la 28 octombrie pentru a stabili detaliile. În caz contrar, va avea loc un proces în noiembrie.