• Acționarii au votat mai multe propuneri, inclusiv una care ar putea confirma acordul de remunerare pentru Musk.
  • Tesla a calificat decizia drept „fundamental nedreaptă și incompatibilă cu voința acționarilor” și a supus apoi afacerea la un alt vot.
  • Musk a promis un tur personal al fabricii Tesla din Texas unor acționari care l-au susținut.

Elon Musk, șeful Tesla, a declarat că voturile acționarilor cu privire la o plată record a multimiliardarului și la un plan de mutare a sediului legal al firmei în Texas „trec în prezent cu marje largi”, conform BBC.

Acționarii Tesla au votat mai multe propuneri, inclusiv una care ar putea confirma acordul de remunerare pentru Musk, care a fost în valoare de 56 de miliarde de dolari (43,8 miliarde de lire sterline) atunci când a fost convenit pentru prima dată în 2018.

Compania urmează să facă un anunț oficial cu privire la rezultatul votului în cadrul unei ședințe care va avea loc joi. Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC News. Într-o postare pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, Musk le-a mulțumit susținătorilor săi.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Cu toate acestea, experții juridici spun că nu este clar dacă instanța care a blocat acordul va accepta reluarea votului, care nu este obligatoriu, și va permite companiei să restabilească pachetul salarial.

La începutul acestui an, un judecător din Delaware a anulat acordul de compensare după ce un mic investitor a dat în judecată. Judecătorul a decis că suma a fost „nedreaptă”, iar procesul de stabilire a pachetului, de către un consiliu dominat de domnul Musk, a fost „profund viciat”.

Tesla a calificat decizia drept „fundamental nedreaptă și incompatibilă cu voința acționarilor”.

Compania a supus apoi afacerea la un alt vot – și le-a cerut acționarilor săi să susțină un plan de reîncorporare a companiei în afara statului Delaware.

Consiliul de administrație a declarat că Musk merită pachetul deoarece Tesla și-a atins obiectivele ambițioase sub conducerea sa și că este necesar să se asigure că acesta rămâne dedicat companiei. Directorii Tesla și-au exprimat, de asemenea, sprijinul pentru acest pachet în postări pe rețelele de socializare, spunând că Musk este crucial pentru succesul companiei.

Între timp, Musk a promis un tur personal al fabricii Tesla din Texas unor acționari care l-au susținut.

Pachetul – cu o valoare estimată la 300 de ori mai mare decât cea a celui mai bine plătit patron din SUA anul trecut – a obținut sprijinul a 73% dintre acționarii care au votat în urmă cu șase ani.

Citește și