• SpaceX va lansa primul său zbor fără echipaj spre Marte peste doi ani, a declarat Elon Musk.
  • „Dacă aceste aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj pe Marte vor avea loc peste 4 ani”, a adăugat Musk.
  • Musk a modificat calendarul SpaceX pentru misiunile pe Marte de mai multe ori de-a lungul anilor.

Primul zbor fără echipaj spre Marte cu nava Starship a SpaceX va avea loc peste doi ani, a declarat sâmbătă directorul general al companiei, Elon Musk, scrie Business Insider.

„Primele nave Starship către Marte vor fi lansate peste 2 ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte. Acestea vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a scris Musk într-o postare X.

„Dacă aceste aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj pe Marte vor avea loc peste 4 ani”, a adăugat el. Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a declarat că se așteaptă ca rata zborurilor să „crească exponențial” dacă aceste două date sunt respectate. Obiectivul final, a spus el, ar fi construirea unui „oraș autosuficient în aproximativ 20 de ani”.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Ultimele remarci ale sale marchează o ușoară schimbare față de calendarul pe care l-a împărtășit inițial în aprilie. „Starship va fi pe Marte în 5 ani”, a scris CEO-ul Tesla într-o postare X din 15 martie. Musk nu a precizat atunci dacă zborul va fi cu echipaj sau fără echipaj.

Desigur, planurile sale de a coloniza Marte au fost mult timp o țintă în mișcare. Miliardarul nestatornic a anunțat în mod repetat, apoi a schimbat datele țintă. În iunie 2016, el a declarat participanților la Vox’s Code Conference că intenționează să trimită astronauți pe Marte în 2024. „Dacă lucrurile merg conform planului, ar trebui să putem lansa oameni probabil în 2024, cu sosire în 2025”, a declarat Musk la acea vreme.

Citește și